Отборът на Англия разби с 5:2 Испания във финала на

...
Отборът на Англия разби с 5:2 Испания във финала на
Коментари Харесай

Англия стана световен шампион, след като разплака Испания с брутален обрат - от 0:2 до 5:2

Отборът на Англия разруши с 5:2 Испания във финала на Световното състезание за юноши до 17 година, който се игра в индийски град Колката при мокрота на въздуха от цели 70%. Момчетата на Санти Дения водеха с 2:0, само че през второто полувреме се сринаха и позволиха незабравим поврат. Това е първа купа за " трите лъвчета " от Мондиала до 17 години. Иберийците изгубиха четвъртия си край в 17-о издание в тази възрастова група и по този начин и нямат трофея във витрината си.

Срещата стартира с превъзходен късмет за британците. Още в първата минута Гибс-Уайт и Райън Брустър комбинираха, първият шутира, а вратарят Алваро Фернандес сподели класа. Иберийците стигнаха до гол при първата си добра опция. В десетата минута Хуан Миранда се включи отляво и центрира, Желаберт стреля, топката попадна в Сержи Гомес, който от близко опъна мрежата, а Стивън Сесеньон покри засадата. В 21-ата изпуснаха да нанесат втори удар. Моха имаше доста пространство през центъра, напредна, потърси Феран Торес, само че вратарят Андерсън протегна ръка.

В 31-ата испанците удвоиха преднината си. Абел Руис, Желаберт и Сержи Гомес матираха защитата. Последният приключи офанзивата с акуратен изстрел по диагонала. Англичаните също създаваха положения, като в 42-ата Калъм Хъдсън-Одой нацели греда. В 44-ата островитяните върнаха един гол: Сесеньон центрира отдясно, а Брустър се вклини сред двамата бранители и вкара с глава.

В 58-ата момчетата на Стийв Купър изравниха. Англичаните се разписаха след страхотна групова акция: Фоудън изведе Сесеньон, той центрира голова топката, а Морган Гибс-Уайт беше на точното място и осъществя - 2:2. В 60-ата испанците можеха още веднъж да излязат напред. Сержи Гомес центрира от корнер, Миранда стреля с глава, а вратарят Къртис Андерсън съумя да парира с ръка с помощта на положителната си позиция.

В 69-ата “трите лъвчета” направиха цялостен поврат. Ходсън-Одой напредна на скорост по левия фланг и центрира ниско към втората греда. Защитниците закъсняха, а Филип Фоудън се разписа от пет метра - 3:2. В 73-ата Виктор Чуст можеше да изравни - стреля с глава, вратарят беше преодолян, само че топката се удари в краката на бранител на голлинията.

Англия - Испания 5:2
0:1 Сержи Гомес (10)
0:2 Сержи Гомес (31)
1:2 Брустър (44)
2:2 Гибс-Уайт (58)
3:2 Фоудън (69)
4:2 Гуехи (84)
5:2 Фоудън (88)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР