Отборът на Англия надигра драматично с 2:1 като гост тима

...
Отборът на Англия надигра драматично с 2:1 като гост тима
Коментари Харесай

Англия удари Италия насред Неапол и потегли успешно към Евро 2024

Отборът на Англия надигра трагично с 2:1 като посетител отбора на Италия в дербито на първия ден от европейските квалификации за Евро 2024 в Германия.

На " Естадио Диего Армандо Марадона " в Неапол италианците започнаха по-мотивирани среща, която бе повторени на финала на последното европейско състезание, само че упоритостите на " Скуадрата " бяха охладени още в 11-та минута, когато Деклан Райс даде задатък на " Трите лъва ", откакто се оказа най-съобразителен при едно безредие в наказателното поле на домакините.

Този гол вдъхна убеденост на англичаните, които до почивката направляваха протичащото се на терена, а в заключителните минути на първата част Хари Кейн удвои задатъка на своя отбор, разписвайки се от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Джовани Ди Лоренцо след интервенция на ВАР.

Попадението на Кейн имаше и историческа стойност за самия него, защото го трансформира еднолично в голмайстор №1 в историята на националния тим на Англия с 54 гола, което е с един повече от предходния рекордьор Уейн Рууни.

След паузата отборът на Италия излезе радикално изменен на терена и справедливо понижи пасива си в 56-та минута посредством Матео Ретеги, който се разписа още при дебюта си за " Скуадра Адзура ".

Последва предстоящ напън на италианците, които останаха и с човек повече десетина минути преди края на постоянното време, когато Люк Шоу си изкара два жълти картона, само че в последна сметка нов гол не падна и по този начин успеха остана за Англия.

По този метод момчетата на Гарет Саутгейт извоюваха първа победа за " Трите лъва " над Италия в формален мач от близо половин век насам, а също така англичаните стигнаха и до първи триумф на " Ботуша " от 1961 година насам.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР