Отборът на Академик Пловдив постигна първа победа в третия етап

...
Отборът на Академик Пловдив постигна първа победа в третия етап
Коментари Харесай

Академик Пловдив постигна драматичен успех над Шумен в НБЛ

Отборът на Академик Пловдив реализира първа победа в третия стадий на Националната баскетболна лига за мъже. Пловдивските „ студенти “ стигнаха до трагичен триумф с 89:85 (25:21, 13:24, 28:12, 23:28) като домакини на Шумен във втори мач от втората шестица на шампионата. По този метод играчите на Йордан Янков се изравниха със състава на Шумен в класирането, като и двата отбора са с баланс от 8 победи и 16 загуби.

След като двата тима си размениха преимуществото в първите две четвърти играчите на Йордан Янков завоюваха с безапелационното 28:12 третата част и това се оказа основно за крайния излаз от конфликта.

Домакините започнаха по-концентрирано дуела в зала „ Сила “ и взеха преднина още първоначално, като след първите 10 минути задатъкът им бе от 4 точки - 25:21.

Във втората четвърт обаче тимът на Шумен последователно стартира да взима повече битки и под двата коша и това оказа помощ на гостите да завоюват безапелационно втората четвърт с 24:13 и по този начин да се отдръпват на отмора с преднина от 45:38.

След паузата пловдивските „ студенти “ покачиха доста представянето си и в двете етапи на играта, като направиха серия от 20:3 точки, с цел да съумеят за първи път в срещата да отворят двуцифрена преднина при 58:48. Все отново до края на частта тимът на Шумен съумя да стопи част от изоставането си и влезе в последната четвърт с пасив от 9 точки – 66:57 в интерес на Академик.

В началото на последните 10 минути преимуществото още веднъж бе на страната на гостите, които се приближиха на 4 точки до своя противник при 67:71. Тази разлика се резервира до 2:10 минути преди финалната сирена. Десет секунди преди края Дейвид Ролинс бе фаулиран при изстрел за три точки и осъществя и трите си стрелби от наказателната линия, с цел да може Шумен да изостава единствено с 2 точки при 87:85. След това обаче Николай Маринов не сбърка при двата си опита, откакто бе фаулиран и по този начин " студентите " удържаха задатъка си за крайното 89:85.

Най-резултатен за спечелилите стана Филип Хенри с 24 точки, а Джъстин Маккол направи " дабъл-дабъл " от 14 точки и 14 битки.

За Шумен Дейвид Ролинс и Карим Мане приключиха с по 25 точки, като Мане овладя и 15 битки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР