Отборът на АЕК спечели за 13-и път титлата в Супер

...
Отборът на АЕК спечели за 13-и път титлата в Супер
Коментари Харесай

АЕК триумфира с титлата в Гърция за 13-и път

Отборът на АЕК завоюва за 13-и път купата в Супер лигата на Гърция.

В последния кръг на шампионата " жълто-черните " надиграха с 4:0 гостуващия Волос и за пръв път след 2018 година побеждават като първенец на южната ни съседка. С успеха АЕК събра 83 точки и приключи с преднина от пет пред втория Панатинайкос, който направи тъждество 1:1 при семейството си на Арис.

Иначе резултатът откри Стивън Цубър в 16-ата минута, а Мият Гачинович повиши в 33-ата минута, с цел да затвори полувремето при по-комфортна преднина за домакините.

След паузата столичани още веднъж се нуждаеха от към четвърт час, с цел да се разпишат. Орбелин Пинеда направи преднината класическа в 59-ата минута, а в 85-ата минута Дамян Шимански оформи разгромната победа по шампионски.

Последното отличие за АЕК в гръцката Супер лига бе през 2018 година, като през всичките пет години по-късно тимът завършваше на третото място.

Интересно ще е да се види какво ще направи тимът в Шампионската лига на есен. При последната си шампионска купа АЕК доближи груповата фаза откакто отстрани шотландския Селтик в третия прелиминарен кръг и унгарския МОЛ Фехервар в плейофите.

В груповата фаза тогава АЕК изтегли тежък чоп, попадайки на едно място дружно с Баейрн (Мюнхен), Аякс и Бенфика, против които загуби всичките си 6 мача и означи единствено 2 гола.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР