отбеляза в петък най-голям брой новозаразени с Covid от януари

...
отбеляза в петък най-голям брой новозаразени с Covid от януари
Коментари Харесай

Бум на заразените с COVID във Великобритания, случаите на варианта Омикрон нарастват

означи в петък максимален брой новозаразени с Covid от януари насам. Това заяви държавният секретар по въпросите на жилищното строителство, общностите и локалното самоуправление на Обединеното кралство Майкъл Гоув. Той призна, че страната е изправена пред " надълбоко тревожна обстановка ", защото разновидността Омикрон се популяризира бързо, като броят на случаите се удвоява на всеки два до три дни в Англия, съобщи БГНЕС.

В петък 58 194 британци са регистрирани като позитивни. „ На 9 януари за последно новозаразените са били повече - 59 937 случая. Днес 30% от всички случаи се дължат на Омикрон ", добави Гоув пред публицисти след среща с водачи на районите на Обединеното кралство.
Англия също стяга ограниченията поради Омикрон
Борис Джонсън разгласи редица нови ограничавания поради новия вид на ковид, написа в. Политико, представен от БГНЕС. Съгласно новите...

Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA) съобщи, че в случай че наклонността продължи, се чака Омикрон да стане преобладаващ вид в Обединеното кралство доникъде на декември, с над един милион инфекции до края на този месец. Досега има 1265 доказани случая на Омикрон.

Агенцията добавя, че ранният разбор на към 500 души, инфектирани с новия вид, демонстрира, че имунизациите на AstraZeneca и Pfizer " не са задоволително ефикасни - толкоз, колкото бяха против Делта, да вземем за пример ". Бустерната доза също не е от изгода, защото подвига имунитета с едвам 5%.

Обединеното кралство е записало най-голям брой умряли в Европа - 146 255, макар че прец последната седмица се е задържала на устойчиво равнище. В сряда министър председателят Борис Джонсън разгласи редица по-строги ограничавания, които той назова " План Б ", в това число наложително носене на маски в музеи, театри и кина от петък и насоки за работа от у дома от понеделник.

Новите разпореждания ще бъдат подложени на спор и гласоподаване в Камарата на общините идната седмица, само че се чака да бъдат утвърдени макар опълчването на някои тори.
Антитела от щраусови яйца засичат елементарно COVID-19
Японски учени са на път да основат елементарен тест за ковид, който се основава на потреблението на антитела, получени от щраусови яйца...

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР