От заведеното дело на Следствения комитет става ясно, че в

...
От заведеното дело на Следствения комитет става ясно, че в
Коментари Харесай

Заради съобщения в Телеграм: Претърсват домовете на активисти и журналисти в Казан

От заведеното дело на Следствения комитет излиза наяве, че в телефона на „ неидентифицирано лице " на 3 март 2022 година са открити известия в чат в Телеграм за „ идна неодобрена акция " „ Без война “ в Казан, в които е ставало и дума за пазаруване на мегафони.

В рамките на наказателното дело са осъществени обиски в Казан. Като от полицията настояват, че обиските са позволени от съда.

Претърсване е осъществено в дома на преподавателя по философия в Казанския федерален университет Самсон Либерман и е разпитан като очевидец. Обиск е осъществен и в дома на Вадим Хрушчов, създател на отворено писмо от студенти, ученици и преподаватели на университета против „ военната спецоперация “.

Освен това са претърсени домовете на дизайнерката Аня Канцер, журналистката от СОТА и активистката Гюлназ Равилова. Като Равилова заяви, че вратата ѝ е била разрушена, а от жилището ѝ са конфискувани компютърна система, телефон, банкови карти и даже значки.

Претърсени са и домовете на казанските деятели Кирил Алехин и Андрей Бояршинов. Силите на реда са конфискували паспорта на Алехин и този на жена му. Според Idel.Realii по време на следствието Бояршинов е бил държан на колене и обиждан. След това той е отведен за разпит в ареста.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР