От юли 2019 г. Шехерезада е горда собственичка на вила

...
От юли 2019 г. Шехерезада е горда собственичка на вила
Коментари Харесай

Севделина Арнаудова е купила къща за 1 млн. лв през 2019 г., разкри журналист

" От юли 2019 година Шехерезада е горда собственичка на вила в с. Бистрица за над 1 млн. лева С разчупена архитектура, наподобява доста шукаритетна, както се вижда от Гугъл Maps " .
Това написа журналистът Атанас Чобанов от Биволъ във фейсбук. Заедно с това той пуска и извадка от имотния указател. От нея се вижда, че пиарката на премиера Бойко Борисов Севделина Арнаудова, която беше непосредствено атакувана от предприемача Васил Божков в събота, е придобила дружно със брачна половинка си парцел в Бистрица. Той е записан с веществен интерес от 1 056 148 лева
Чобанов насочи и няколко въпроса към Севделина Арнаудова.
- Какъв е сумарният месечен приход на фамилията?
- Каква месечна сума изплащате на ДСК по ипотечния заем?
- Колко е РЗП на вилата, която е със застроена повърхност 271 кв.м. върху терен 1128 кв. м?
-Как се отоплява това знамение?
Всички останали мои въпроси по тематиката са към ДСК, която е отпуснала два ипотечни заема на младото фамилията. 150 000 евро за апартамент през 2015 година, погасен изцяло за 57 месеца (по 5260 лева на месец все пак) и 2019 още петстотин хиляди евро за вилата, написа още Чобанов.
В извадката от имотния указател е записано: Поземлен парцел, пл.No - 323, имот - 17, повърхност по док. - 1160.000 кв. м., околност - ВИЛНА ЗОНА МАНАСТИРА, ПОЗЕМЛЕН ИМОТ обл. СОФИЯ-СТОЛИЧНА, общ. СТОЛИЧНА, с.Бистрица. Къщата е с ипотека от ДСК. Имотът е добит в средата на предходната година и е вписан през юли 2019 година
" Тия дни ще вдигнем и дрон, с цел да я огледаме по-добре. Освен вилата младото семейство има апартамент от 198 кв. в София за 352 000 лева ", написа още Чобанов в обществената мрежа. Според данните от имотния указател става дума за " Самостоятелен обект в постройка, пл.No - 573, имот - 9, повърхност по док. - 198.540 кв. м., АПАРТАМЕНТ; обл. СОФИЯ-СТОЛИЧНА, общ. СТОЛИЧНА, гр.София. Купен е с ипотека от ДСК през 2015 година, която е свалена през 2020 година
Размерът на заемите, които Арнаудови са взели, е повече от забавен. По данни на Чобанов, първият апартамент е взет с ипотечен заем за 150 000 евро, който е изплатен за 57 месеца - приблизително 5260 лева на месец. Кредитът за къщата е в размер на 500 000 евро. И двата заема са взети от ДСК.
Съпругът на Арнаудова Делян Димитров е в Управителния съвет на " Булгартрансгаз " . В общественото пространство не може да се откри нито дума какво тъкмо висше обучение има и Димитров, както и за професионалния му опит, като се изключи че е п.
Големият апартамент от 2015 година попада в декларациите на Арнаудова, подавани пред Сметната палата в качеството й на член на политическия съвет на премиера. Арнаудова е заявила през 2017 година и разполагаем влог от 40 000 евро, получени като подаяние. След основаването на КПКОНПИ обаче режимът за обявление на имуществото на членовете на политическите кабинети се промени, като това към този момент става пред органа по назначение. Нещо повече - обществена е доста дребна част от подадената декларация - афишират се единствено данни за присъединяване в търговски сдружения, подписани контракти с лица в области, свързани със заеманата служба, както и данни за свързани лица, към които деклараторът има частен интерес.
Севделина Арнаудова е подала декларация за 2018 година за смяна на към този момент оповестени условия в частта генезис на средства при предварително погасяване на заем, от която излиза наяве, че е погасила предварително 15 306 евро с пари от заплати и наеми.
Срокът за издание на декларациите за 2019 година, когато е платен парцелът в Бистрица, още не е изминал, само че евентуално и тази информация няма да е обществена, написа в. Сега.
Веднага след офанзивата на Васил Божков, Арнаудова заплаши, че и тя има какво да опише, в случай че офанзивите против нея продължат.
По-рано обвиненият написа в пост във Фейбсук, че Арнаудова е посещавала офиса му на ул. “Московска “ 43 всеки месец и прикани премиера да каже за какво.
Премиерът Борисов отбрани своят PR през днешния ден, до момента в който инспектираше третия лъч на метрото в София, който следва да бъде пуснат до края на лятото: " Севделина прави страхотни неща. Не желая да влизам в играта. На човек с 18 обвинявания ли да давам отговор? "
На въпрос за какво въпреки всичко Божков нападна Арнаудова, Борисов отговори по този начин: " Защото я харесва. Тя може да споделя доста по тази тематика ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР