От втори май започва събирането на документи за прием на

...
От втори май започва събирането на документи за прием на
Коментари Харесай

Автоматична система ще анулира документите за прием на първолаците с грешен адрес

От втори май стартира събирането на документи за банкет на първолаци в Пловдив. Новост тази година е, че системата ще прави автоматизирана инспекция за валидността на адреса на децата. Така при положение, че има позволена неточност или съзнателно заменен адрес – технологията сама ще анулира подадената кандидатура. Това съобщи пред публицисти зам.-кметът по обучение Стефан Стоянов.

„ Най-голямо преимущество ще имат децата с уседналост повече от три години в региона, в който аплайват. Същото се отнася и за тези първолаци, които имат братя и сестри в учебното заведение. Скоростта не е преимущество. Водещи са точните, които ще събере детето “, разяснява кметът и съобщи, че чака една спокойна акция.

Прогнозите са към 3150 деца да бъдат признати тази година в Пловдив. Официалният брой на децата, които се чака да подадат заявки по лист са към 3500, добави Стоянов.

По негови думи системата е готова в първи клас от идната година да влезнат и украински деца.

Ресорният кмет разяснява и тематиката с целодневния режим на образование при учениците. Той съобщи, че администрацията ще държи на едносменен режим на образование в множеството просветителни институции. Съответно учебните заведения с двусменен режим да понижават приема си:

„ Целодневното образование е обезпечено на всички места за първи и втори клас. Желание на общината е да се минава към целодневно образование и в горните класове. Това се подхваща – първо, с цел да са по-ангажирани децата, второ, родителите да могат умерено да посещават работа “, разяснява Стоянов.

По отношение на техническата специфичност на подаването на документи за банкет в първи клас, Стоянов подсети, че е значимо родителите да наблюдават подадените документи да бъдат със статус „ Подаден “, а не в работна версия, тъй като това сочи за недовършен развой по кандидатстване.

„ До последния миг може да се трансформират желанията. Системата разрешава даже и да сме подали документите в този момент, след една седмица да ги променим. Родителите могат да избират до 5 учебни заведения на децата си. Класиранията са три на брой и ако има останал след последния стадий, ще има алтернатива за физическо подаване на документи в учебните заведения “, заключи Стефан Стоянов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР