От всички проверки на НАП е установено, че няма никакво

...
От всички проверки на НАП е установено, че няма никакво
Коментари Харесай

Румен Спецов: Няма нарушения на доставките на горива и хранителни продукти

От всички инспекции на Национална агенция за приходите е открито, че няма никакво нарушаване на доставките на горива. Няма нарушаване и на доставките на хранителни артикули. Горива има, както и олио, както и зърно. Това сподели изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Спецов отговори и на обвиняванията от притежатели на дребни бензиностанции, че отношението към тях е друго от това към огромните компании. Той цитира данни от инспекциите на Национална агенция за приходите на бензиностанциите, съгласно които при огромните вериги в страната се следи покачване на цените на горивата на 2 март с по няколко стотинки, до момента в който при по-малките обекти обстановката е друга. „ В Национална агенция за приходите постъпва ежечасна информация във връзка с продажбите и доста ясно се вижда по какъв начин в 10 ч. една от тези бензиностанции подвига цените на бензина на 3.15 лева В 15 ч. цената е 3.04 лева В 20 ч. цената още веднъж е 3.15 лева ", уточни Спецов.

Не е вменявано на Национална агенция за приходите да открива картели. Възложено й е било да се търсят налозите и напредването на стоките, акцентира шефът на приходната организация. „ Не мога да приказвам за картел, само че това, което Национална агенция за приходите е открила, е, че нямаме нарушаване на доставките на горива ", съобщи Спецов. Вероятно в тази ситуация се касае за далавера, добави той.

Национална агенция за приходите продължава да ревизира цените на олиото, производството и преправянето му, съществуването на първични материали и превозването към веригите. Според него хората сами са си основали напрежение на 12 март с опашките за олио, за това са спомогнали обществените мрежи и медиите. Не е открито нерегламентирано произвеждане от направените инспекции.

Той разяснява и извършената през вчерашния ден акция на Национална агенция за приходите във компания в Камено, където иззе 300 000 тона зърно без документи. „ Преди това имахме информация от Министерството на земеделието за открити разминавания в заявените при тях количества зърно и това, което е открито в съответната база. Разликата е 300 000 тона, това са към 200 млн. лева Декларирано е едно количество, което те имат, след това е открито по-голямо количество, което е на място ", изясни Спецов.

В началото на акцията никой от чиновниците на компанията не е съдействал, по-късно денем са се появили представители, които са дали желаните документи. Напрежението към този момент е туширано, компанията продължава да работи и да изнася зърно.

Румен Спецов бе безапелационен, че страната може да подсигурява съществуването и съхранението на закупеното в държавния запас зърно.

Според Румен Спецов няма да бъде признато предлагането на Корнелия Нинова за въвеждане на форсмажор.

Очакванията са Румен Спецов са Национална агенция за приходите да извърши заложените в бюджета параметри, даже да има преизпълнение. „ Що се касае до предвидимостта - с специалистите от моя екип и специалисти от Министерството на финансите всекидневно се обследва информацията от приходите. Дано до юни месец, когато се планува актуализацията на бюджета, да има спокойно развиване на събитията в Украйна и нещата да се успокоят, защото виждате до какви последици водят в търговско-икономическия живот ", разяснява той.

Приходите от хазарт за тази година се чака да бъдат по-високи спрямо предходната година, от порядъка на 40%, предвижда Румен Спецов.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР