От всички пристигащи в Обединеното кралство ще се изисква да

...
От всички пристигащи в Обединеното кралство ще се изисква да
Коментари Харесай

Крути мерки: Великобритания иска от пристигащите по два COVID теста за 10 дни

От всички идващи в Обединеното кралство ще се изисква да вършат по два теста за ковид по време на наложителната им 10-дневна карантина в опит да се предотврати разпространението на нови варианти на вируса от чужбина.
Това е една от новите ограничения, които публично ще бъдат оповестени през днешния ден по-късно от английското държавно управление.
От министерството на опазването на здравето обявиха, че новите ограничения ще обезпечат спомагателна равнище на отбрана против новите варианти и ще създадат по-ефективно следенето на новите случаи на болест.
Мерките влизат в действие от 15 февруари. Тестове ще бъдат изисквани на втория и осмия ден от 10-дневната карантина. Те ще бъдат заплащани от пасажерите. Само при негативни проби след десетия ден хората ще могат да напущат местата си на самоизолация.
Всичко това към към този момент оповестеното условие пасажерите да преставят негативен тест при влизане, изработен не по-късно от 72 часа преди потегляне. Пристигналите без тест ще бъдат глобявани 500 паунда.
Освен това от 15 февруари английски и ирландски жители, идващи от 33 страни от по този начин наречения „ червен лист “, най-вече от Южна Америка и Африка, ще бъдат карантинирани за 10 дни по хотели отново против възнаграждение от тяхна страна и под защита.
Тази заран министърът на околната среда Джордж Юстъс съобщи за Би Би Си, че министрите са обсъждали цялостно затваряне на английските граници, само че в последна сметка са решили единствено да затегнат ограниченията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР