“От всички известни мъже на света, с които съм се

...
“От всички известни мъже на света, с които съм се
Коментари Харесай

SEX афера или романтично приятелство: Джина Лолобриджида прекарва 10 дни насаме с Фидел Кастро

“От всички известни мъже на света, с които съм се срещала, прекарванията ми с кубинския водач Фидер Кастро са оставили у мен най-силни мемоари. Този мъж е вулкан. Пълен е със пристрастеност. " Признанието е на иконата на италианското кино Джина Лолобриджида, която умря на 16 януари на 95 години. Думите си по адрес на водача на кубинската гражданска война тя изрича преди 15 години в изявление за немското женско списание “Билд дер фрау ”.

Тогава актрисата отклони дискретно въпросите дали са правилни слуховете, че с Фидел са били освен това от положителни познати и другари. През 1974 година Лолобриджида е командирована от италианската телевизия “Рай Уно ” в Куба, с цел да направи изявление с Фидел Кастро, както и кино портрет за него. Тогава сексапилната италианка е на 47 години, харизматичният бунтовник е единствено година по-възрастен от актрисата. Двамата прекарват усамотени в диалози над 10 дни.

Няколко години преди да си отиде през 2016 година Кастро разкри в едно от редките си изявленията, че срещата му с Джина Лолобриджида била доста определяща в живота му.

В последна сметка единствено Джина и Фидел знаят какво тъкмо се е случило сред тях и дружно отнесоха тайната си. Както биха споделили някои - в този момент към този момент може да се срещнат на небето. 



Фидел Кастро и Джина Лолобриджида демонстрираха другарските си връзки

Ел Команданте бе прочут с многочислените си любовни афери, а дами, които са имали връзки с него го описваха като полов див звяр. Той   бе строго охраняван поради несекващите опити за ликвидиране и атентати против него, само че за дамите отваряше необятно вратите на тайните си жилища.

След съвсем две седмици прекарани на Острова на свободата неустоимата италианка се връща в Рим, само че при странни условия лентата със снимания материал изчезва. Кастро и Лолобриджида поддържат топли другарски връзки до кончината на Фидел през 2016 година

“Ясно беше, че не става дума за любовна връзка, нито за полова ", разяснява известният маджарски драматург Жолт Пожгай. " Тогава там се срещат два доста разнообразни свята. Тя, привикнала на първокласен живот в родната Италия, внезапно се оказва в чужд за нея свят ", прибавя писателят.

Той се среща с актрисата и разказва историята на нейното другарство в пиесата " Джина и Фидел ", която бе сложена у нас в Сатиричния спектакъл. В ролята на италианския секссимвол влезе Нона Йотова, а на Ел Команданте - Кирил Ефремов.



Джина прекарва близо две седмици уединено с Фидел в Куба през 1973 година

Лолобриджида е една от дребното хубавици в света на киното, която има зад тила си един-единствен брак - със словенския доктор Милко Скофич, от който е единственият й наследник - Милко Скофич-младши. Чаровната италианка се омъжва през 1949 година и се развежда след 22 години брак.

Джина постоянно е била харесвана, само че в младостта си рядко се е забърквала в прочувствени залитания и случки, макар че се е снимала с най-красивите мъже на своето време: Антъни Куин, Хъмфри Богарт, Марчело Мастрояни, Рок Хъдсън, Жерар Филип и други

В свои изявленията Джина Лолобриджида споделя, че е имала луксозни срещи в живота си с Хенри Кисинджьр, Антъни Куин, Майкъл Джексън, семейство Рейгън, Салвадор Дали, Фидел Кастро, Индира Ганди, Майка Тереза. Актрисата разказва именития американски държавен секретар като чаровник, а Антъни Куин, с който си партнира във кино лентата " Парижката Света Богородица " като добър и непосредствен другар.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР