Съжалявам, Тръмпърс, няма да има гражданска война в САЩ през 2024 г.

...
От време на време Сара Пейлин се опитва да избяга
Коментари Харесай

От време на време Сара Пейлин се опитва да избяга от чистилището на неуместността, като прави или казва нещо, което провалилият се кандидат за Конгреса вероятно е убеден, че ще инжектира обратно, макар и за кратко, в културния дух на времето.

Сигурно е дразнещо за бившето републиканско „ИТ момиче“ – което беше изтръгнато от неизвестността и изхвърлено в светлината на прожекторите като набъбнало егото му като вице-партньор на Джон Маккейн през 2008 г. – да гледа отдалеч как дяволското дуо Марджъри Тейлър Грийн и Лорън Бьобърт бавно и неизбежно я изпревари в калцираните сърца и погълнатите от конспирации умове на верните луди мелодии на партито.

И така, едва ли беше изненадващо, когато в края на август Пейлин привлече мимолетен изблик на жизнеутвърждаващо внимание, докато се появяваше в производното чат шоу на Ерик Болинг, личност от Fox News в изгнание, в кабелната новинарска мрежа, еквивалент на чистилището, Newsmax.< /p>

Болинг започна последващо „интервю“ с Пейлин с това забележително проницателно въведение. „Сега към мен, за да оценим цялата лудост на левицата в Америка, е бившият губернатор на Аляска Сара Пейлин.“

Кой може по-добре да „оцени“ и да обсъди какво представлява „лудост“ от самата все още властваща аватарка на „лудостта“?

Въпреки намаления си профил, Пейлин беше заета с повторното потвърждаване на тези пълномощия. Тя каза на Болинг няколко дни по-рано в същата измислена обстановка, че изправянето на Доналд Тръмп под отговорност в Джорджия – по множество обвинения в престъпления във връзка с мафиотска схема за отмяна на загубата му на изборите през 2020 г. в щата – ще провокира „гражданска война”.

„Искам да ги попитам тези, които извършват тази пародия и създават тази двустепенна система на правосъдие: Какво по дяволите. Искате ли да сме в гражданска война? Защото това е, което ще се случи. Няма да продължаваме да търпим това“, каза Пейлин. „Трябва да се ядосаме. Трябва да се надигнем и да си върнем страната.”

Доста куцият вик на Пейлин беше пълен с предсказуемите бромиди, предназначени да „разпалят“ – тя забрави това – малката група на Болинг от вечно кипящи, гравитиращи зрители от избухване на звезди. Изричното предположение на Пейлин – формулирано, удобно, като „въпрос“ без последствия – че се задава „гражданска война“, предизвика приятно вълнение в нейния самовглъбен гамбит.

Болинг накара Пейлин да се върне, за да „изясни“ типично подпалващите си забележки. Подозирам, че Пейлин беше повече от щастлива да се подчини, тъй като това означаваше да прави това, което най-много обича да прави, да гледа – със замръзнал поглед на ужасно учудване – в камерата.

Пейлин твърдеше, неубедително, че нейните „думи“ са били „изопачени“ и че е била принудена „да се скрие“ в светлината на „заплахите, лъжите и фалшивите обвинения“. За щастие, Пейлин успя да излезе от топлия си пашкул от алтернативна вселена за около пет минути, за да настоява, че просто пита – по дяволите – въпрос на „лявото“. Без фал. Без вреда.

„Зададох въпрос“, каза Пейлин. „И ще повторя точно този въпрос… какво искаш, ляво? Искате ли гражданска война, защото ние не искаме. Аз не.“

Сега не съм сигурен към кое „ляво“ се обърна Пейлин в оневиняващата си замазка, тъй като „лявото“ като организиран, политически принцип с всяко последователно убеждение е несъществено отклонение в Америка.

Но Пейлин и компанията не трябва да се тревожат. Америка няма да се превърне в „гражданска война“ – отвъд вкоренените идеологически и реторични разделения, които са били определяща характеристика на обезобразената политика на САЩ от поколения.

Пейлин не е първият, нито ще бъде последният пристрастен към блатото на кабелните новини измамник, който призовава милиони податливи пристрастени към блатото на кабелните новини да се „вдигнат“ и „да си върнат Америка“ в това, което би се равнявало на обвинението на не толкова ярката бригада MAGA от познатия комфорт на телевизионно студио в Ню Йорк или, в случая на бившата номинирана за вицепрезидент, нейното мазе със звезди и райета.

На 6 януари 2021 г. се проведе пробен тест, когато Капитолия беше атакуван, за да се предотврати – чрез сплашване и насилие – удостоверяването на избора на Джо Байдън за президент.

След като вдигна на пух и прах бунтовниците, водени от Oath Keeper и Proud Boys, Тръмп намери бързо убежище в Белия дом, за да гледа и аплодира зловещите му планове, които се развиват от това, което той очевидно смята за безопасно и защитно разстояние.

Бъдете сигурни, че Пейлин ще последва страхливото ръководство на Тръмп и ще избегне да бъде близо до „на място“ в каквато и да е реална или въображаема реприза на лудите, какофонични събития от 6 януари. Тя, подобно на Тръмп, ще остане добре в тила.< /p>

Лековерните слуги са непотребни, а не Сара Пейлин.

Но Пейлин трябва да внимава какво си пожелава – или не. Банда от някога нахални, наперени лидери на Oath Keeper и Proud Boy бяха осъдени за бунт и осъдени на тежки затворнически присъди, включително носещия поло тениска най-гордото момче от всички тях: Енрике Тарио, който ще прекара следващите 22 години в федерален затвор – което може или не може да навреди на гордостта му.

Той се присъединява към десетки други самонадеяни косплей ентусиасти, превърнали се в бъдещи „революционери“, хвърлени в затвора в САЩ за това, че са нахлули в Конгреса. Тръмп, главният бунтовник, е обвинен за ролята си в насърчаването, подклаждането и планирането на неуспешен държавен преврат.

При желание на мъдрото жури Тръмп скоро може да дели килия с Тарио, за да си припомни онези вълнуващи, не толкова далечни по-добри дни, когато те се опитаха да осуетят мирното предаване на президентската власт.

Разбира се, маниакалните последователи на Тръмп са доволни да развяват знамена на MAGA на верандите си и от задните части на своите крещящи пикапи, но се съмнявам, че в наши дни са готови да се вслушат в призива на поредния самовъзвеличаващ се шарлатанин „ гражданска война” и да рискува продължителен престой в хотела с лоста.

Сигурен съм, че те и Пейлин ще намерят доста утеха, като знаят, че ако бъде преизбран, Тръмп – винаги авторитарен, алергичен към върховенството на закона – ще приложи бърза и задоволителна мярка за отмъщение, като незабавно запази разтърсващия му обет да хвърли в затвора политическите си опоненти.

„Ще бъда президент след година и половина и ще изберем най-силния, най-твърдия и най-уважавания главен прокурор и ако са виновни, ще ги пратим всички в затвора, където им е мястото“, четирикратният обвинен и вероятен републикански кандидат за президент, обещано в сряда в Truth Social.

Ако този вдъхновен от хунтата ужас се случи, Пейлин може да получи своята гражданска война — или не.

Възгледите, изразени в тази статия, са собствени на автора и не отразяват непременно редакционната позиция на Al Jazeera.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР