От войната в Украйна вече има засегнати икономически браншове у

...
От войната в Украйна вече има засегнати икономически браншове у
Коментари Харесай

Най-засегнати от войната браншове у нас са строителният и транспортният


От войната в Украйна към този момент има наранени стопански сектори у нас – строителният и транспортният.

За превозвачите е невероятно да изпълнят доставки, когато пътуват в посока Русия или Украйна. Строителството на собствен ред разчита главно на Украйна за импорт на стомана и желязо.



Дали обаче препоръчаният от министъра на стопанската система Корнелия Нинова форсмажор ще помогне на засегнатите компании.



За строителството доставките на желязо и стомана са от изключителна значимост. 40% от желязото у нас идва от Украйна. Има обекти, на които се постанова краткотрайно да спрат работа, до момента в който бизнесмените се преориентират, от кое място да купуват материали. Обявяването на форсмажор ще ги улесни доста

От Камарата на строителите в България приканват да се намерения и за увеличение на квотите за импорт на метали от страни отвън Европа, откакто към този момент има ембарго за импорт от Русия.

Идеята е документът за форсмажор ще се издава от Българската комерсиално промишлена палата. Документът на процедура ще освобождава от отговорност за несъблюдение или забавено осъществяване на комерсиална договорка, породено от „ непреодолима мощ “, каквато е войната.

Предстои да стане ясно ще бъде ли разгласен форсмажор и в какви периоди.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР