От ВМРО сме готови да изкупим махнатия паметник на Борис

...
От ВМРО сме готови да изкупим махнатия паметник на Борис
Коментари Харесай

От ВМРО са готови да купят паметника на Борис Сарафов, махнат в Скопие

От Вътрешна македонска революционна организация сме подготвени да изкупим махнатия монумент на Борис Сарафов, с цел да не бъде претопен . Това написа вицепремиерът по сигурността и боен министър Красимир Каракачанов на своя профил в обществената мрежа Facebook.

Защо, откакто отстранихте паметника, сменяте и името на улицата на великия български бунтовник , запита Каракачанов сътрудниците си в районен съд Македония. Повод за неговата позиция е следващата странна постъпка от страна на политиците в районен съд Македония - сменят името на улицата, наречена на великия български бунтовник Борис Сарафов в Скопие. Подмяната е без справедлива причина и без пояснение.
 Правнук на Димитър Миладинов акцентира помощта на България към районен съд. Македония
Правнук на Димитър Миладинов акцентира помощта на България към районен съд. Македония

Над 100 000 души се прехранват с помощта на " българските паспорти ", признава той

" Но нали Скопие също по този начин тачи Илинденското въстание от 1903 година? Или може би тачи повече така наречен втори Илинден - този през 1944 година, който слага македонизма и коминтерновските постулати като държавна идеология ", пита Каракачанов към политиците в Скопие.

" Кметът на Скопие Шилегов се похвали тези дни със промяната на имената на няколко улици в града. Казано в резюме: в Скопие още веднъж ще има улица на името на Ленин и други сходни . Разбира се, това надали е изненада . Съвременният скопски хайлайф е създание в духа на ленинизма, а още повече - на сталинизма . Така че скоро в Скопие може да има и улица " Сталинова ". Както е тръгнало, това време май не е надалеч. Ако не е пристигнало ", написа Каракачанов.
 Андрей Ковачев: Над 140 000 души от Северна Македония са с българско поданство
Андрей Ковачев: Над 140 000 души от Северна Македония са с българско поданство

Много към момента се опасяват...

Тази улица няма да носи името на революционера, който дружно с Анастас Лозанчев и Даме Груев беше в щаба на Илинденското въстание , написа водачът на Вътрешна македонска революционна организация.

" За Борис Сарафов нямаше подозрения, че е българин. Както и за останалите в това въстание . Дали пък тъкмо това не е провокирало смяната в името? Този мъж е боен началник на Илинденско-Преображенското въстание в Битолски революционен окръг ", се споделя в поста на Каракачанов.

По думите му " виновността " на Сарафов е, че е българин и че е офицер от Българската войска и дружно с Гоце Делчев, Борис Сарафов е ученик на българското военно учебно заведение в София . " С какъв критерий мерите? Единият обявявате за македонец, а неговия другар Борис Сарафов изхвърляте демонстративно от историята си ", написа Каракачанов.
 С над 28,4 млн. евро се финансират взаимни планове сред България и Северна Македония
С над 28,4 млн. евро се финансират взаимни планове сред България и Северна Македония

Това е индикативния бюджет по програмата за трансгранично съдействие

Но нали Скопие също по този начин тачи Илинденското въстание от 1903 г .? Или може би тачи повече така наречен втори Илинден - този през 1944 година, който слага македонизма и коминтерновските постулати като държавна идеология, пита иронично воеводата и добавя - " Ако е по този начин, за какво изобщо днешните политици в Скопие вървят на честванията на Илинденското въстание от 1903 година? Защо сервират цветя на Мечкин камен и празнуват Крушовската република ". Той недоумява упорстват за тази част от историята, в случай че българските офицери като Сарафов са проблематични за Скопие, за какво тогава Скопие толкоз доста упорства за историческото завещание на 1903 година

" Вътрешна македонска революционна организация сме подготвени да изкупим персонално махнатия от тях монумент на Борис Сарафов, който до неотдавна чакаше в двора на леярна в града да бъде претопен като остаряло желязо ", написа Каракачанов до ръководещите в Скопие.
 С 835 009 лева подкрепяме планове в районен съд. Македония, Молдова, Армения и Виетнам
С 835 009 лева подкрепяме планове в районен съд. Македония, Молдова, Армения и Виетнам

Социални, просветителни и културни планове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР