От вицепремиера в оставка Асен Василев дойде информация за натиск

...
От вицепремиера в оставка Асен Василев дойде информация за натиск
Коментари Харесай

Има ли външен натиск за новия български кабинет?


От вицепремиера в оставка Асен Василев пристигна информация за напън от чужбина да бъде образувано ръководство от две обединения, които са врагове в политиката – „ Продължаваме промяната “ и ГЕРБ.

В изявление за „ Капитал “ някогашният финансов министър сподели, че на съдружните сътрудници от „ Да, България “ и Българска социалистическа партия е „ подшушвано “, че е добре да се направи евроатлантическа коалиция с ГЕРБ.

От ГЕРБ отхвърлиха изказванията. Даниел Митов, който участва на работна закуска в посолството на Съединени американски щати, разяснява в обществените мрежи, че на мероприятието не са се обсъждали политически въпроси.

„ Закуската бе във връзка приключването на мандата на съветника по политически въпроси на посолството и идването на новия консултант Всички спекулации във връзка редене на някакво държавно управление не дават отговор на истината и са надалеч от духа и дневния ред на една сходна среща “, зави Митов.

След консултациите при Президента съдружните сътрудници отхвърлиха да е имало външен напън.

„ Още преди години сме декларирали, че се борим против модела на ръководство на ГЕРБ “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Нека оставим тайните теории на „ Възраждане “, разяснява съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

И фактически от „ Възраждане “ желаеха службите да разпитат лицата, взели участие в работната закуска в резиденцията на американския дипломат. От партията желаеха също бъдат отзовани петдесет американски дипломатически чиновници.

А от водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ изясни обстановката по този начин:
„ Ако под напън разбирате нашите евроатлантически полезности Да. На база нашите полезности имаме голям напън, на база нашите полезности, а не извън “.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР