От векове се разказват зловещи истории, превърнали се в легенди

...
От векове се разказват зловещи истории, превърнали се в легенди
Коментари Харесай

10 серийни убийци, които никога не са били заловени

От епохи се описват злокобни истории, трансформирали се в митове на локалния фолклор, описващи злощастията на жертви, намерили края на своята орис от персони, които не се вписват в публичния стандарт.

Но макар че хората им слагат стряскащи псевдоними, същинската идентичност на тези убийци остава мистерия и до през днешния ден.

От международно известните Джак Изкоромвача и Зодиака до по-малко известните – Чудовището от Флоренция и Кливландския касапин, те пленяват нашето въображение и доближават до най-страшните ни кошмари.

1. Джак Изкоромвача

 10 серийни убийци, които в никакъв случай не са били хванати

Световно известният сериен палач от Уайтчапъл, добива своята медийна известност с псевдонима „ Джак Изкоромвача “ през 1888 година. Въпреки че не е първият сериен палач, той се трансформира в най-известния измежду тях. Съществува далавера, че „ Джак Изкоромвача “ е фиктивен от пресата, която подтиква последвалата вълна от убийства. Полицията получава голям брой писма от разнообразни хора, твърдящи, че те са причинителите на тези закононарушенията, някои от които даже съпроводени с елементи от човешки органи.

2. Зодиак

 10 серийни убийци, които в никакъв случай не са били хванати

Зодиак е псевдоним на сериен палач, оперирал в Северна Калифорния. Има 5 доказани жертви и към 28 хипотетични, които полицията му приписва. Някои от неговите жертви са четирима мъже и три дами на възраст от 16 до 29 години. Убиецът става прочут със своите криптограми. Той употребява няколко кода за кодиране, като за всяка писмен знак разполага с няколко разнообразни признака. Така в една дума, две едни и същи букви могат да имат разнообразни символики. Само една от четирите му криптограми е разрушена, останалите затрудняват даже и най-хубавите криптолози на Централно разузнавателно управление на САЩ.

3. Нощният преследвач

 10 серийни убийци, които в никакъв случай не са били хванати

Нощният преследвач е медийният псевдоним на серийния палач и изнасилвач от Южна Калифорния. Полицията свързва убийствата на повече от 12 души и над 50 изнасилвания в интервала от 1979 до 1986 година с един хипотетичен причинител. След като нощният преследвач прави тези убийства, той по този начин и не трябва хванат. Полицията задържа няколко обвинени причинители, само че те са освободени разследване на ДНК тест или оправдание. Накрая ФБР предлага премия от 50 000 $ за неговото задържане.

4. Брадварят от Ню Орлиънс

 10 серийни убийци, които в никакъв случай не са били хванати

Брадварят е сериен палач, който правил своите набези в региона на Ню Орлиънс и Луизиана през 1918 и 1919 година. Полицията приписва на един причинител седем жертви и още толкоз ранени, заради сходните белези на тези закононарушения. Както името на килъра допуска, жертвите нормално са били нападнати с секира, която постоянно е била на самите тях. В множеството случай килърът е влизал през задната врата, като я разрушава и по-късно правил нападението.

5. Серийният палач от Лонг Айлънд

 10 серийни убийци, които в никакъв случай не са били хванати

Серийният палач от Лонг Айлънд или изнасилвачът от Craiglist е американски сериен палач, за който се допуска, че е направил межди 10 и 16 убийства в региона на Оушън паркуей. Първата жертва е открита през 1996 година, а последната – през 2016 година. Полицията се притеснява, че килърът се е засилил след шест годишно безмълвие.

6. Убиецът призрак

 10 серийни убийци, които в никакъв случай не са били хванати

Мистериозните убийства на Убиеца призрак разклащат радикално дребното южняшко градче Тексаркана през 1946 година. Убиецът прави осем закононарушения за 10 седмици от 22 февруари до 3 май. Обичайните жертви на Убиеца призрак са били младите влюбени двойки, паркирали в края на уединен селски пъп, търсещи усамотение. След едно от убийствата, локалният шериф Уилям Пресли възкликнал пред пресата: „ Този палач би трябвало да е най-големият късметлия на света. Никой не го е виждал, чувал, или разпознал по никакъв метод “.

7. Кливлъндският касапин

 10 серийни убийци, които в никакъв случай не са били хванати

Кливлъндският касапин или още прочут като Лудият касапин е сериен палач, които оперира в покрайнините на Кливлънд през тридесетте година на 20 век. Официалният брой на жертвите му е 12, макар че скорошните проучвания свидетелстват за най-малко 20 жертви. Тъй като никой не се е измъкнал от Лудия касапин, полицията не разполага с неговото изложение, което прави откриването му извънредно мъчно.

8. Чудовището от Флоренция

 10 серийни убийци, които в никакъв случай не са били хванати

Чудовището от Флоренция, по-известен измежду локалните поданици на Флоренция като Ил Мостро (ll Mostro), в дословен превод – Чудовището, е псевдонимът на сериен палач, който убива повече от 14 души. Той е деен през интервала от 1965 до 1985 година, като неговите жертви са най-вече двойки. Полицията разпознава еднакъв модел на местопрестъпленията и по този метод свърза убийствата с четирима мъже. Те биват задържани и арестувани, само че откакто убийствата не престават, полицията ги освобождава. Днес, управляващите към момента нямат визия кой може да е мистериозният палач от Флоренция.

9. Убиецът на червенокосите

 10 серийни убийци, които в никакъв случай не са били хванати

Убиецът на червенокосите е медийният псевдоним на сериен палач, който прави своите удари в Тенеси, Арканзас, Кентъки, Мисисипи и Пенсилвания. Псевдонимът му е приписан от медиите заради зачестилата вълна от убийства на червенокоси дами, които имат сходни белези по сред си. Смята се, че убийствата стартират през 1978 година и не престават до осемдесетте години на 20 век, само че има догатки, че стигат чак до 1992 година. Властите не знаят какъв брой са вероятните причинители или какъв брой могат да са техните жертви.

10. Убиецът от Остин

 10 серийни убийци, които в никакъв случай не са били хванати

Убиецът от Остин е псевдонимът на сериен палач, който разсънва спящия Тексаски град Остин през 1884 и 1885 година. Последвалата серия от осем жестоки убийства на дами се свързват с него. Оръжието, по което полицията свързва осемте случая е една секира, което придава на убийствата изключително нечовечен привкус. Местопрестъпленията показват характера на серийния палач Джак Изкоромвачът, а събитията се случват три години преди убийствата на известния палач от Уайтчапъл. Нещо повече – в книгата „ Джак Изкоромвачът: Американската връзка “, Шърли Харисън твърди, че Джак и Убиецът от Остин са в действителност еднакъв човек.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР