От вчера Ботев официално има нов треньор и това е

...
От вчера Ботев официално има нов треньор и това е
Коментари Харесай

Ще успее ли Бруно Балтазар да сложи край на проклятието на чуждите треньори в Ботев?

От през вчерашния ден Ботев публично има нов треньор и това е португалецът Бруно Балтазар. Той е четвъртият треньор на Ботев в границите на 8 месеца и четвърти следващ чужденец, което е връх за клуба. " Канарчетата " за първи път в историята са и в толкоз дълъг интервал без български ментор - към този момент две години. 
Прочетете още
Любопитно е, че формалното показване на треньора ще стане идната седмица, а през днешния ден на първата подготовка на отбора, която беше напълно във фитнеса, а Балтазар въпреки всичко приказва пред медиите за малко. 

Балтазар идва с не неприятна визитка водил е кипърския АПОЕЛ Никозия, бил е помощник-треньор на Нотингам, само че първата му задача е да избави Ботев. " Канарчетата " сега са на ръба сред 10-то и 11-то място, а в случай че завършат 10-ти ще си обезпечат успокоение до края на сезона. 

Задачата пред новия ментор на Ботев за в бъдеще обаче няма да е по никакъв начин лесна, тъй като той би трябвало да построи тим, който през идващия сезон да се бори за евротурнирите, откакто през този сезон отборът се провали грубо и записа нулев сезон още след първия полусезон. 

Козът на новия ментор ще бъде завръщането на Тодор Неделев, който би трябвало да се завърне в игра в контролите по време на зимната пауза и да играе в мачовете от втория полусезон. 

Традиционно в Ботев непознатите треньори виреят мъчно, а преди Валентич и Копич всеки един от тях беше и с негативни индикатори - повече загуби, в сравнение с победи. 

Първият задграничен треньор в тима е италианецът Корадо Кота , който се задържа в клуба едвам месец и прави две равенства - 3:3 против Нафтекс в Пловдив и 0:0 като посетител на Пирин 1922. 

От 1 септември 2009г. отпред на Ботев застава различен италианец Енрико Пичони . При него Ботев записва единствено една победа, само че пък тя в градското дерби против Локомотив. 

През лятото на 2015-а година отпред на тима застава словенецът Ермин Шиляк . Той поема клуба след загуба с 0:6 от Монтана, само че също не съумява да пробие проклятието на задграничните треньори в Ботев. Словенцът печели едвам три мача отпред на " канарчетата " и през ноември 2015-а година е уволнен. 

Черногорецът  Желко Петрович дойде в клуба през лятото на 2019-а година. Ботев беше в тежък интервал след изгубения край от Локомотив за Купата и Петрович се очакваше да вдигне тима, само че това не стана. Ботев записа едвам две победи отпред с Петрович и позволи четири следващи загуби, в това число и проваляне с 0:3 от Ботев Враца като посетител. 

Босненецът Азрудин Валентич и досега е чужденецът задържал се най-вече време отпред на клуба. Той пое тима през януари 2021г. и води канарчетата до края на юли 2022г. Валентич в действителност стана и първият чужденец, който печели нещо с Ботев - бронзовите медали през сезон 2021-2022. Слабите и неуверени игри при започване на сезона, няколко много остри изявления и това, че почитателите по този начин и не го заобичаха си сподели думата и той подаде оставка. Валентич остана на работа в клуба като консултант на президента Зингаревич. 

След оставката на Валентич Ботев беше стихотворец за един мач от към този момент някогашният треньор в клуба - арменецът Артур Ованесян . В срещата против Локомотив София пловдивчани изгубиха с 0:2. Ованесян беше отпред на дубъла на клуба, а по-късно стана помощник-треньор. Той обаче беше уволнен, откакто се сби с кондиционния треньор Алекса Бошкович по време на дуела против Арда в Кърджали в края на първия полусезон. 

Хърватинът Желко Копич пое тима за непрекъснато при започване на август. При него Ботев загуби единствено един път вкъщи, само че отпадна много безславно от шампионата за Купата още на осминафиналите от Славия с 1:3 и това му коства поста в края на годината. Копич приключи престоя си в Ботев със 7 победи, 7 загуби и без нито едно тъждество. 

Дали Балтазар ще успее да избегне проклятието на непознатите треньори в Ботев ще разберем през новата година. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР