От вчера, 19 януари, област Смолян е вече в жълтата

...
От вчера, 19 януари, област Смолян е вече в жълтата
Коментари Харесай

Област Смолян влезе в жълтата зона за коронавирус

От през вчерашния ден, 19 януари, област Смолян е към този момент в жълтата зона за разпространяване на ковид, стана ясно от известие на доктор Сийка Чернева – началник на дирекция “Надзор на заразните заболявания ” в Регионалната здравна ревизия.
Налице е наклонност по доста усмиряване на обстановката. За последната седмица 26 са новоустановените случаи, с което общият брой инфектирани от началото на пандемията е 2158. Излекувани са 1830, умряли са 207 души, като 4 от тях в последната седмица.
 Новият вариант на ковид e по-заразен, само че не е по-смъртоносен Новият вариант на ковид e по-заразен, само че не е по-смъртоносен
Новият вид на ковид е доста по-заразен и усилва репродуктивното число с от 0,4 до 0,7, заяви Би Би Си. Репродуктивното...
По разбор на индикаторите по отношение на другите области, Смолян е на 26-то място по сбор случаи. Спрямо население е на 21-во място, с един на 48 инфектирани, заключи регионалният управиетел Недялко Славов.
„ За предходната седмица новите случаи са 26, което образува 14-дневна заболяемост 70,5 на 100 000 и оранжева зона, а към днешна дата отиваме към жълтата зона с 58,9 на 100 000 заболяемост “, акцентира доктор Чернева.

Започна имунизацията с втората доза ваксина (на BioNTech/Pfizer) на медицински личен състав, на които беше сложена първа. Досега общо 220 души са имунизирани в региона. Към края на седмицата чакат нови доставки.
 Нидерландия с вечерен час от петък Нидерландия с вечерен час от петък
Правителството на Нидерландия вкарва полицейски час от петък. Гражданите няма да имат право да напущат домовете си в интервала сред...
" Подготвяме се за втора и трета фаза - педагогичен и непедагогически личен състав, както и чиновници на административни структури с натоварен контакт с хора. Там обаче е налице известна нерешителност, известно съмнение към имунизацията. Регистрираме все още релативно невисок дял на хората, които са декларирали подготвеност да се имунизират. Събраните данни за имунизация от тези институции демонстрират, че искащите са 347 от сферата на образованието, като от тях педагогичен личен състав са 263, а непедагогическия личен състав - 74. Това е към 21% от общия брой ", уточни Славов.
До момента 881 души са изявили предпочитание да се изследват от учебните заведения с бърз антигенен тест. Общо работещите в учебни заведения и детски градини са 2600 души, което значи подготвеност на 33% да се диагностицират с антигенен тест.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР