От Васил Божков през Цветан Василев, до Красимир Каменов -

...
От Васил Божков през Цветан Василев, до Красимир Каменов -
Коментари Харесай

Кой може да стои зад атентата срещу Иван Гешев?

От Васил Божков през Цветан Василев, до Красимир Каменов - Къро - все имена, споменавани от основния прокурор като хора, които се пробват да оказват напън върху прокуратурата и обвинител №1.
Темата присъстваше в публичното пространство по време и след закриването на профилираните съдилища. В последната си медийна изява, отнасяща се за депутатския имунитет на Радостин Василев, основният прокурор съобщи: " В последните три години кой не е споделил остри думи по мой адрес? Заплашват ме олигарси, мутри, публицисти, господин Василев би трябвало да се подреди на опашка ".

В средата на март самата прокуратурата излезе с конференция за огромен скрит план сред нарушители, предприемачи, политици и публицисти, чиято цел била промяна на началници в Министерство на вътрешните работи и даже на самият основен прокурор. А като доказателства бяха показани записи, открити в дома на задържан по дело за опиати.

" Имаме безкрайно финансиране от Цецо от Белград за Гешев, той поема лобистите от Щатите. Къро също е отсреща и Овидиу от Швейцария. Казаха, че са ти изпратили и материал. Материал за продажба от Цюрих. Важно е да намерим хора да пищят против Каскета, ние ще им кажем какво. Тони Парфюма на Кокорчо също търси компромати и ще оказва помощ. После нашите хора ще си го поемат от Съединени американски щати, с цел да го приключим. Има и по-радикални разновидности, само че към този момент по този начин действаме ", се чуваше в един от записите.

Имената на Цветан Василев, Васил Божков, Красимир Каменов - Къро постоянно участват в изявленията на основния прокурор. Иван Гешев ги разяснява и когато прокуратурата изпрати заповед за задържането на създателите на " Нексо " Антони Тренчев и Коста Кънчев, които са обвинени по следствието против криптобанката.

" В Белград са кацнали обвинените по делото " Нексо ", аз нямам подозрение с кого ще се виждат в Белград – събраха се. Сега чакам да кацнат Божков, може би от Швейцария, вашият сътрудник Димитър Стоянов от " Бърд ", може би някои политици и политически партии и да си създадат една огромна оперативка и да си разпределят дилемите, кой ще се занимава с финансирането, кой ще се занимава с медиите и компрометиране на магистрати и на работещи сътрудници ", посочи тогава той.

На въпрос съответно за заканите в края на март - основният прокурор отговори по този начин: " Не желая да разясня. За разлика от множеството български жители, имам защита, а и в последна сметка неведнъж съм казвал, че никой не ме е карал да ставам основен прокурор ". Инцидентът с Гешев се случва единствено два дни след неговата аудиенция в Украйна. От Киев той разгласи, че в случай че съветският президент Владимир Путин бъде открит в България, ще бъде арестуван с оглед издадената против него заповед за арест от Международния углавен съд в Хага.

Днес.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР