От утре започва работата по разширението на пътя между Поморие

...
От утре започва работата по разширението на пътя между Поморие
Коментари Харесай

Започва разширяването на пътя Поморие - Ахелой

От на следващия ден стартира работата по разширението на пътя сред Поморие и Ахелой, заяви организация " Пътна инфраструктура ".

Петкилометровата права е част от път I-9 Слънчев бряг - Бургас.

Реконструкцията включва създаване на второ платно сред двете курортни селища. Финансирането е от републиканския бюджет, прогнозната стойност е 20 млн. лева, а офертата на изпълнителя беше за близо 18 млн. лева

Изпълнител на строително-монтажните работи е " Пътстрой Бургас " ЕООД. Строителният контрол ще реализира " Ен Ар Консулт " ЕООД. Авторският контрол ще е на " Виа проект " ЕООД.

На символичната първа копка ще участват министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, министърът на превоза Ивайло Московски и ръководителят на управителния съвет на пътната организация Дончо Атанасов.

Отсечката Поморие - Ахелой е част от по-големия план за реорганизация на пътя Бургас - Слънчев бряг. Началото и края на сектора са сред проектираните обходи на гр. Ахелой и гр. Поморие, чието строителство също следва да стартира.

Идеята е в следствие пътят от двулентов да стане четирилентов, а скоростта да се усили до 100 км/ч. В момента с 4 платна са единствено в секторите Бургас - Сарафово и Равда - Слънчев бряг.

Първокласният път 1-9 е от извънредно значение за Бургаския район, като трафикът по него е натоварен целогодишно. С реализацията на плана ще се увеличи сигурността на придвижване и ще се облекчи автомобилният трафик сред туристическите комплекси. Началото на сектора, който ще бъде реконструиран, е при км 212 от проектирания обход на гр. Ахелой, а краят при проектирания обход на гр. Поморие при км 217. Отсечката не минава през обитаеми места. В непосредственост до нея е входът на къмпинг " Ахелой ".
Проектът ще бъде изпълнен със средства от републиканския бюджет, по стратегия " Ново строителство " на АПИ. Индикативната стойност за осъществяване на публичната поръчка е 20 млн. лева без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване е 405 календарни дни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР