От утре влизат в сила противоепидемични мерки в столицата във

...
От утре влизат в сила противоепидемични мерки в столицата във
Коментари Харесай

От утре в софийския мол без маска, но в магазините в мола - с маска

От на следващия ден влизат в действие противоепидемични ограничения в столицата по отношение на разпространяването на ковид и августовската вълна, в която се намираме . Мерките за наложително носене на маски в закрити пространства бяха обявени към този момент с влизане в действие от 4 август, четвъртък. От началото на седмицата важат такива ограничения в други области на страната като Варна, Шумен, Търговище.

Днес служебният министър доктор Асен Меджидиев е провел среща с шефа на столичната здравна ревизия доктор Данчо Пенчев по отношение на множеството въпроси за ограниченията в София-град. Направени са разяснения в заповедта за въвеждане на ограниченията в София-град.

Вече е издадена нова заповед от СРЗИ, с която е понижен срокът на деяние на противоепидемичните ограничения. Те ще са в действие от 4 август до 19 август, в това число.

Също по този начин в заповедта се конкретизира, че противоепидемичните ограничения не се отнасят за спортуващите на закрито, за личния състав и клиентите на заведенията за хранене и забавление и за децата до 6 г .

По отношение на огромните търговски обекти, вид мол, е направено конкретизиране, че жителите следва да носят защитни маски за лице при посещаване на обособените търговски обекти в границите на мола, само че не и в общите му елементи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР