От утре шведските власти започват да разпространяват брошура с инструкции

...
От утре шведските власти започват да разпространяват брошура с инструкции
Коментари Харесай

В Швеция започват да разпространяват брошура с инструкции в случай на война

От на следващия ден шведските управляващи стартират да популяризират листовка с указания при положение на война, естествено злополучие или кибер офанзива. До 3 юни близо 5 милиона семейства ще получат книжката по пощата. Подобен справочник за финален път е издаван през 1961 година, предава Българска национална телевизия.

Лена е от хората в Швеция, които мислят за оцеляването в изключителни обстановки. Смята, че всеки би трябвало да има ресурси от храна, вода, гориво, карти, тъй като GPS-ът и интернетът може да спрат.

При липса на вода, храна и връзки помощ на първо време ще има за най-нуждаещите се, другите би трябвало известно време да се оправят сами - предизвестява и брошурата. Тя изброява артикули за запасяване, места за укриване, а също и по какъв начин да се противостои на подправена информация - да се прави оценка източникът и дали показва мнение, или обстоятелства.

Осъвременени са катастрофичните сюжети - срив на IT системите, произшествия другаде в света, климатични промени, война. Шведските управляващи не са склонни да потвърдят тълкуването в западни медии, че в основата са опасенията от спор с Русия.

Всеки на възраст от 16 до 70 може да бъде извикан да оказва помощ по разнообразни способи при война или опасност от война, припомня наръчникът и акцентира, че при нахлуване всяка информация за завършек на съпротивата ще е подправена.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР