От утре (събота) се налага полицейски час на гражданите в

...
От утре (събота) се налага полицейски час на гражданите в
Коментари Харесай

В Германия: Блокада и полицейски час в Бавария заради коронавируса

От на следващия ден (събота) се постанова полицейски час на жителите в немската провинция Бавария , най-голямата в Германия, като задачата е по-сериозни ограничения против разпространяването на новия ковид, оповестяват немските медии.

Премиерът на Бавария Маркус Зьодер разгласи крути ограничаващи ограничения за територията на цяла Бавария, която все още там има над 2 400 регистрирани инфектирани с ковид.
 В Германия обмислят национална обсада поради ковид
В Германия обмислят национална обсада поради ковид

Ако германците не извършват инструкциите на управляващите да си останат по домовете

От на следващия ден локалните поданици ще могат да напущат домовете си, единствено в случай че има основателни аргументи за това , предизвести Зьодер.

Сред основателните аргументи са вървене на работа, извършване на покупки на артикули от първа нужда, визити на лекари и аптеки, подкрепяне на други хора , визити от сътрудници, а също и тренировки на открито, само че единствено сами или с други членове на фамилията .

Новите правила ще се ползват в началото за две седмици . " Затваряме публичния живот съвсем изцяло ", посочи Зьодер.
 Германия: 15 000 са инфектирани от COVID-19
Германия: 15 000 са инфектирани от COVID-19

44 души са умряли от ковид

Той оправда крутите ограничения с големия растеж инфектираните с ковид в Бавария - единствено от през вчерашния ден до през днешния ден броят на инфекциите е повишен с 35 % , а броят на умрелите набъбна от 10 на 15 души.

Зьодер също по този начин означи, че апелите на държавното управление през последните няколко дни хората да заобикалят обществения контакт отвън домовете си не са били задоволително ефикасни.

Баварският министър председател добави обаче, че не това е желанието на държавното управление на провинцията - да затвори всичко и да провокира " кабинна тресчица ".

" Свежият въздух е потребен за нас ", сподели Зьодер.

Полицейският час се постанова в Бавария, до момента в който централното държавно управление на Германия обмисля налагането на полицейски час в цялата страна.
 Бавария за първи път разгласи изключително състояние за болест
Бавария за първи път разгласи изключително състояние за болест

В неделя имаше внезапно нарастване на случаите на болни от вируса с 205 до 886. Четирима възрастни са починали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР