От утре пускаме всички паралелки ученици в малките населени места.

...
От утре пускаме всички паралелки ученици в малките населени места.
Коментари Харесай

Борисов: Отваряме заведенията на 1 март

От на следващия ден пускаме всички паралелки възпитаници в дребните обитаеми места. На 1 март наложително отваряме заведенията за хранене, повече по тази тематика няма да се приказва.

Това стана ясно от думите на премиера, който е в Исперих дружно с министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов, финансовия министър Кирил Ананиев и зам.-регионалния министър Николай Нанков.

Те посетиха доктор Абдулах Заргар в Исперих.

"От на следващия ден пускаме в дребните обитаеми места учениците. Няма да ги въртим както в огромните градове ", заяви министър председателят.

"На 1 март наложително отваряш заведенията за хранене ", подреди Борисов на здравния министър.

"На всички ни липсват заведенията за хранене, както и на вас, само че още 14 дни би трябвало да издържим. И през днешния ден равнищата са доста положителни. На 1 март наложително отваряш заведенията за хранене ", повтори заповедта си Борисов на здравния министър.

"Благодаря, за огромната работа, която вършите. До 28 февруари ще получите парите за първа линия и нарастванията на заплатите. И през днешния ден равнищата са доста положителни. 26-ти сме в Европа, само че всичко това се дължи на лекарите, медицинските сестри, лаборантите и малко на здравния министър. Нека Господ да е с нас и вашият, и нашият, големи старания се поставят ", обърна се министър председателят към доктор Заргар .

"На всеки Европейски съвет упорствам пред сътрудниците да се вкара Единен медицински протокол ", сподели още министър председателят. По думите му този протокол би трябвало да се вкара и за целия свят. „ Сега една страна затваря границите, едни желаят PCR проби, други ваксини, трети не желаят. Настоявам доста “, уточни Борисов.

„ Мисля, че в България българите гледат какво е ситуацията в другите страни и могат да създадат параленост какъв брой демократични са нашите ограничения. Изключение са заведенията за хранене и нощните заведения. Всеки си има своя бизнес и ние желаеме да си го развива. Не е естествено страната да заплаща за нещо, което не работи. Колкото по-бързо ги отворим, толкоз по-добре “, добави той.

Ето какво написа във Facebook министър председателят:

Ще спазим уговорката си и ще отворим заведенията на 1 март.
Нивата на заболеваемост у нас са положителни. Затова на следващия ден в дребните обитаеми места в учебните заведения се връщат присъствено всички възпитаници.
Благодаря на медиците за напъните и положителната работа, с помощта на която продължаваме да прилагаме най-либералните ограничения в Европа.

До края на месеца лечебните заведения ще получат парите за нарастване на заплатите, както и парите за медиците на първа линия.

С 50 милиона лв. за първи път страната в края на предходната година финансира и общинските лечебни заведения, които откриха ковид-отделения. Близо 500 000 лв. от тях получи болничното заведение в Исперих.

В Исперих и региона благодарение на държавното управление доста е усъвършенствана инфраструктурата. Тук всички учебни заведения и детски градини са санирани. Помогнахме финансово и на тютюнопроизводителите. Развиваме всяко едно обитаемо място в България, без значение от партийната принадлежност на кмета.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР