От утре Община Кюстендил започваподписка против издаването на разрешителни за

...
От утре Община Кюстендил започваподписка против издаването на разрешителни за
Коментари Харесай

Община Кюстендил започва подписка против издаването на разрешителни за добив на злато

От на следващия ден Община Кюстендил започваподписка срещу издаването на разрешителни за изследване, търсене и рандеман на потребни изкопаеми, и подписване на контракти за концесия на територията на община Кюстендил, заявикметът Петър Паунов.
„ Опитахасе да ми кажат, че подземните благосъстояния са държавна благосъстоятелност и че не можем да препятстваме такива финансови ползи. Единственият отговор е явен и безапелационен. Голямото благосъстояние на тази земя са хората и ние постоянно ще слагаме тях преди всичко.
Уважаеми съграждани, всеки който поддържа ограниченията и настояванията ни срещу провеждането на процедури по златодобив, ще може от на следващия ден, както на партера на Община Кюстендил, Туристическия център, двете поликлиники, читалище „ Братство “ и места, където са налични, да ни подкрепите изрично. Целта е да изразим несъгласието си против сходен вид процедури “, разгласи още кметът.
Подписката ще бъде импортирана на общинската сесия в края на август, където със взаимно направена декларация, ще бъде изпратена както на отрасловите парламентарни комисии, по този начин и на сегашния министър на енергетиката за неотложно преустановяване на преписката за изследване на благоприятни условия за златодобив на територията на община Кюстендил.
„ Има наши другари, които са разтревожени от сходни дейности в община Трекляно. Ако решат да следват нашия образец, ние ще им окажем подпомагане. Подписката започва от на следващия ден, по-късно в предпоследната седмица на август ще я обобщим, сесията е на 31 август, тъй че имаме време да покажем безапелационното си противоречие от опасността за живота на всеки един от нас “, сподели още Петър Паунов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР