От утре Гърция премахва част от ограниченията, въведени срещу разпространението

...
От утре Гърция премахва част от ограниченията, въведени срещу разпространението
Коментари Харесай

Гърция премахва част от ограниченията от утре

От на следващия ден Гърция отстранява част от рестриктивните мерки, въведени против разпространяването на вируса. Тази стъпка е част от проекта за последователно отваряне на нежната гръцка стопанска система, макар продължаващия напън над лечебните заведения.

Археологическите музеи навън и фризьорските салони в Гърция отварят порти от понеделник. Вечерният час през почивните дни в цялата страна ще стартира с два часа по-късно - в 21:00 часа.

" Разбираме и взимаме под внимание умората, която тази обстановка предизвиква. Когато времето разрешава, задачата е да използваме откритите места, които както знаем, са по-малко рискови в съпоставяне със затворените ", разяснява Никос Хардалиас, заместник-министър по гражданска отбрана.

От края на месеца в аптеките ще има безвъзмездни бързи проби за ковид. В страната с 11 милионно население досега са направени милион и 400 хиляди имунизации. Според изчисленията Гърция ще е направила още над 300 хиляди имунизации до края на март и всички на възраст над 60 години ще бъдат имунизирани до май. В същото време здравната система продължава да е под напън.

Засега в Гърция остават затворени заведенията, магазините и комерсиалните обекти. Позволено е спортуване единствено в паркове наоколо до дома.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР