От утре (20-и август) ръководителите на всички администрации трябва да

...
От утре (20-и август) ръководителите на всички администрации трябва да
Коментари Харесай

МЗ: От утре всички администрации да организират работа от разстояние на най-малко 50% от персонала



От на следващия ден (20-и август) ръководителите на всички администрации би трябвало да провеждат работа от разстояние на минимум половината от личния състав и да открият работно време с променливи граници и начало на работния ден сред 7,30 и 10,00 ч.

Това постановява със заповед служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров.

Целта е да се понижи броят на пътуващите в градския и междуградския превоз в цялата страна и по този начин да бъдат улеснени спазването на противоепидемичните ограничения и ефикасният здравен надзор.

В заповедта се показва още, че отново от на следващия ден противоепидемичната мярка за ограничение до 50 % потреблението на потенциала на избрани обекти може да не се ползва при изискване, че целият личен състав в съответния обект са имунизирани или преболедували Covid-19, или разполагат с негативен резултат от изработен до 72 часа преди влизане в обекта PCR тест.

Същото ще важи и за мероприятията, на които се позволява аудитория до 50 % от потенциала.

Облекчението и за обектите, и за мероприятията ще важи, единствено в случай че притежателите или шефовете решат да изискват от посетителите да са имунизирани, преболедували Covid-19 или да показват негативен PCR-тест.

Цялата заповед може да видите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР