От уличните битки, през блясъка на американските шоута, до танцовите

...
От уличните битки, през блясъка на американските шоута, до танцовите
Коментари Харесай

Танц с вълка: Коя е хореографката, вдъхновила Мадона и Роби Уилямс

От уличните борби, през блясъка на американските шоута, до танцовите академии, които в този момент я търсят - тя постоянно е на вярното място! Място, което е превзела с помощта на своя гений, харизма и полезности, почерпени от фамилния клан и дивата земя, където е израснала. И където към момента живее. 

Току що гледахме вълнуващ документален филм , част от разнообразните продукции на, който наблюдава необичайния житейски път на танцьорката и хореограф Марион Мотин. Запалена по хип-хопа, тази самоука жена от Нормандия се трансформира в актьор, мечтан от най-големите международни поп звезди.
               

Мадона, Роби Уилямс, Stromae, Christine & The Queens - тя прави хореографията на техните осъществявания и на видеоклиповете им толкоз невероятна, че без даже да осъзнаваме всички я познаваме. 

Още преди да се трансформира в име, Марион се отличава с неповторимия си хореографски почерк. Тя постоянно се концентрира върху мощни женски облици.

Марион е танцувала за Анджелин Прельокай и Мадона, а през 2009 година основава лична компания Compagnie Swaggers. В Обединеното кралство е може би най-известна с работата си с Christine and the Queens, в това число с хореографията на видеото към нейната хитова ария Tilted. 
               

През 2018 година Марион Мотин е номинирана за премията на MTV за видео музика за хореографията на песента IDGAF на Dua Lipa.

След като е основала доста за другите, едвам 40-годишна и млада майка, тя е изправена пред ново предизвикателство. Едно по-лично създание, което подписва с името си: LE GRAND SOT. 

В противоположното преброяване до премиерата на този театър, през интензивното ѝ всекидневие, в което жонглира сред хиляди планове (турнето на Анжел и Катрин Рингер, резиденцията на Жан-Пол Готие Fashion Freak Show в Мадрид) и хиляди дестинации, всички се пробват да разгадаят тайната на тази невероятна жена.
               

Откъде черпи ентусиазъм, въздействия и сила? 

Марион е съумяла да наложи името си, без да прави взаимни отстъпки със себе си. Изкуството, което основава, е доста повече от просто танц. За нея това е езикът на тялото, посредством който ловко съумява да повдигне редица въпроси - за разликата сред хората, за сестринството, за пола и за женствеността.

Приятели, родственици, сътрудници, натрупа... Всички, които са имали щастието да я познават и да поддържат връзка и работят с нея, споделят, че тя има силата на 10 души. Съчетание от мощ и деликатност, точно съвсем животинското ѝ държание ѝ носи прозвището LOUVE - вълк.
               

Открий магията на изкуството с Marquee TV!
Marquee TV –, е богата и разнообразна библиотека със наличие. Ще откриете над 500+ заглавия с разнообразно наличие, което включва разнообразни изкуства – спектакъл, балет, опера, класическа и съвременна музика, документални филми и още доста други. Предлага елементарен достъп до световноизвестни продукции, извънредно наличие и специфични оферти, които не могат да бъдат открити в други платформи в България.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР