От ужасяващи условия се оплакват всички спортисти, които са изолирани

...
От ужасяващи условия се оплакват всички спортисти, които са изолирани
Коментари Харесай

Ужасяващи условия за изолираните в Пекин

От ужасяващи условия се оплакват всички спортисти, които са изолирани от останалите поради позитивни проби за ковид. Те са откарани в така наречен карантинни хотели, които са недостъпни за останалите, в това число и за представители на делегациите на обособените страни.

“Плача по през целия ден ”, показа в обществените мрежи съветската биатлонистка Валерия Васнецова, която е една от тези, които са с позитивен тест, и пусна фотография с това, което я хранят.

“Това е за закуска, обед и вечеря към този момент 5 дни. Ям трите макарона, тъй като другото просто не става ”, написа тя в обществените мрежи.

“Отслабнала съм извънредно, към този момент ми стърчат костите. Друго ястие не дават, резултати от проби не споделят. Цял ден дремя, тъй като нямам мощ да стана от леглото. Днес обаче изядох и месото, тъй като просто умирах от апетит ”, добави тя.

“Боли ме коремът, пожълтяла съм, имам големи черни кръгове под очите. Искам всичко да завърши. Просто се уморих към този момент от всичко ”, добавя тя.

Поведението на Васнецова обаче провокира остра реакция от страна на легендата в спорта Александър Тихонов.

„ “Заради такива тъжби бих ѝ отрязал езика. През 80-а година в Съединени американски щати живеехме като в затвор и никой не гъкна! А в този момент си стои и със сополите си провокира безредици в колектива. Тези неща би трябвало да остават вътре в тима, а не да се пускат в интернет! Сега поради нея ще падне настроението на всички ”, съобщи 4-кратният олимпийски първенец.

Стигна се и до необикновен скандал с белгийската скелетонистка Ким Мейлеманс поради изискванията на живот, както и преместването от един изолационен хотел в различен.

Мейлеманс получила публично позволение да напусне карантината си, откакто дала три негативни PCR теста, както са техните условия.

И вместо в олимпийското село 25-годишната Ким се оказва в различен карантинен хотел. След като се оплака в обществените мрежи, тя бе извадена и от него въпреки всичко в селото, само че в Жандзуку, а не в Янкин, където са останалите състезателки в нейния спорт. Това значи 2 часа път в едната посока. Отнасят се към нея като човек в непосредствен контакт със инфектиран. Това значи да е затворена в стаята и да тренира сама на улея, откакто бъде дезинфекцирана напълно. Трябва да дава и проби заран и вечер.

“Напълно разбираме реакцията на Ким ”, съобщи шефът на задачата на белгийците Олав Спал. “Искаме тя да влезе в Янкин колкото се може по-бързо ”, добави той.

“Беше извънредно. Изведоха ме с кола за спешна помощ и тръгнахме към селото. В един миг обаче го подминахме и тръгнахме по някаква автомагистрала. Вече не устоявам ”, показа белгийката през сълзи.

В последна сметка тя бе преместена при останалите състезатели. Женският скелетон започва на 11 февруари и към момента има време да се приготви.“

Георги Банов

https://www.24chasa.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР