От ужасите на Втората световна война и Френската революция до

...
От ужасите на Втората световна война и Френската революция до
Коментари Харесай

Какво предстои през 2022 г.? Предсказания на Нострадамус, които може да се сбъднат

От ужасите на Втората международна война и Френската гражданска война до Големия пожар в Лондон, идването на Адолф Хитлер на власт и основаването на атомната бомба - някои от предсказанията на Нострадамус са били ужасно точни. Твърди се, че той даже е знаел, че Джон Кенеди ще бъде погубен и че ще се случат терористичните офанзиви против Световния търговски център в Ню Йорк на 11 септември. Дали този път ще се окаже прав? 

Мишел дьо Нострадам, както е бил прочут по това време, разгласява прословутата си книга " Les Prophéties " през 1555 година Книгата съдържа 942 предсказания, за които се твърди, че предсказват бъдещето.

Остават три дни до края на 2021 година, което значи, че е време да помислим какво може да донесе новата година. Когато става въпрос за световни прогнози, човек непроменяемо се обръща към френския астролог Нострадамус, наименуван " Пророк на ориста " поради своите тревожни прогнози. Ето някои от тях, които могат да се случат през 2022 година " Мирър " предизвестява, че ще са ви нужни повече успокоителни, с цел да преживеете всичко това.
Удар на метеорит
Ако този сюжет се сбъдне, коронавирусната пандемия ще наподобява като разходка в парка. По данни на НАСА от над 600 000 метеорита, които минават през нашата Слънчева система, повече от 20 000 са разпознати като близки до Земята обекти (БЗО), което значи, че траекториите им ги приближават до Земята, като някои от небесните обекти съставляват заплаха за нашата планета.

По данни на Центъра за проучване на NEO към септември 2019 година има над 20 600 близки до Земята обекти, от които към 922 близки до Земята метеорити са включени в таблицата на риска, като към 95% от тях са прекомерно дребни, с цел да бъдат квалифицирани като евентуално рискови обекти.

НАСА, както и други галактически организации, наблюдават от близко тези " near-Earth objects " (NEO), само че има случаи, когато откривателите научават за близкото доближаване на метеорит единствено часове преди срещата или даже откакто небесното тяло е минало около нашата планета.

НАСА твърди, че на всеки 2000 години планетата ни е бомбардирана от метеорит с размерите на футболно игрище, който може да аргументи съществени вреди. Някои галактически гости обаче могат да провокират пагубни последствия като този, който е предизвикал всеобщото измиране през Креда-Палеоген (питайте динозаврите за това) преди 66 милиона години. Астероидът е унищожил 75% от животинските и растителните типове на Земята.

В прословутия си алманах с пророчества (Les Prophéties) Нострадамус не дава времева рамка за конфликта с метеорита, единствено написа: " В продължение на три нощи от небето ще пада огромен огън, той ще наподобява по едно и също време застрашителен и удивителен, малко по-късно ще има земетресение ".

Добрата вест е, че НАСА и други галактически организации работят за попречване на конфликтите с метеорити. Предложените решения включват: разтрошаване на галактически транспортен съд в небесното тяло, с цел да се промени траекторията му; заличаване на метеорита с мощна бомба, в това число нуклеарно оръжие (Брус Уилис, не захвърляй галактическия си костюм).

Лошата вест е, че скорошна симулация сподели, че нито един от разновидностите не работи.
Война или навлизане във Франция
Трудно е да се дефинират точни дати при предсказанията на Нострадамус, защото те се основават на астрологични придвижвания, а не на календара. Въпреки това предсказанието за война в Европа може да се сведе до 2022 година

Повтаряща се тематика в предсказанията на Нострадамус е нахлуването във Франция под опасност от Изтока. Предполага се обаче, че следното предсказване се отнася за пролетта на 2022 г:

" Синята глава ще навреди на бялата глава в такава степен, че положителното на Франция и за двамата няма да стигне. "

Подобно на всички предсказания на Нострадамус и това е много неразбираемо. Макар че може да загатва за експлоадирането на Третата международна война, то също по този начин може да се отнася и за класирането на Франция на Световното състезание по футбол в Катар през 2022 година
Глобално затопляне
Дългогодишни суши, опустошителни пожари, изпепеляващи жеги и рискови студове, смъртоносни наводнения, мощни торнада и стихии, мощни трусове - последните няколко десетилетия ни научиха да не се шокираме, когато в разнообразни елементи на земното кълбо се случи следващото естествено злополучие или рисково метеорологично събитие.

Според учените, в случай че интернационалната общественост не успее да ограничи повишението на световните температури до 1,5 градуса по Целзий, ще станем очевидци на това по какъв начин тези трагични събития ще стават все по-интензивни и ще се случват все по-често, до момента в който не доведат до пагубни последствия - разрушение на естествените екосистеми, както и неспособност за земеделие, което от своя страна ще докара до войни и неустойчивост, да не приказваме за рискови температури, които малко на брой от нас ще понесат.

Много преди откривателите да измислят термина " световно стопляне ", Нострадамус предсказва, че един ден човечеството ще би трябвало да се оправя с рискови климатични феномени.

" Четиридесет години дъгата няма да се вижда. Четиридесет години тя ще се вижда всеки ден. Сухата земя ще става все по-изсъхнала и ще има огромни наводнения тогава, когато дъгата се вижда ", написа френският астролог и прибавя, че температурата в моретата и океаните ще стане толкоз висока, че рибата ще бъде " полусварена ".

" Живите риби в Черно море ще се полусварят. Когато половината от Родос и Генуа бъдат полуизгладнели ".

През октомври Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за климата предизвести, че планетата се затопля по-бързо, в сравнение с се смяташе до момента, като прикани страните да понижат излъчванията на парникови газове и по този метод да лимитират повишението на световните температури до под 2 градуса по Целзий.

По време на неотдавнашната конференция за изменението на климата в Глазгоу, Шотландия, международните водачи се ангажираха да одобряват избрани ограничения за запазване на околната среда и попречване на отделянето на нездравословни излъчвания.
Инфлация, апетит, канибализъм Наистина ли Еверест е най-високата планина на Земята?
Не е загадка, че връх Еверест - бижуто в хималайската корона на Непал, е най-високата планина в света. Това е един от тези обстоятелства, заложе...
Прочети повече
Не, френският астролог не се е занимавал и с стопанска система. Но въпреки всичко негова прогноза е обвързвана с инфлация, която може да докара до неустойчивост и апетит, а това от своя страна може да докара до войни сред народите.

" Няма абати, монаси, няма послушници, които да се учат. Медът ще коства доста повече от восъка за свещи. Толкова висока ще е цената на пшеницата, че индивидът ще се побърка. Ближните ще се хранят едни с други в отчаянието си ", написа Нострадамус в едно от своите пророчества.

Пандемията от ковид нанесе невиждани финансови вреди, като засегна както икономическия напредък, по този начин и инфлацията. Европа беше наранена от енергийна рецесия, като цените на едро на газа се покачиха с съвсем 400% през тази година, а съгласно отчетите сметките за отопление могат да набъбнат с повече от 50% през 2022 година

Световната стратегия по прехраната на Организация на обединените нации (ФАО) предизвести по-рано тази година, че заради пандемията от ковид светът може да се сблъска с " необятно публикуван апетит с древен размери ". Според ФАО повече от 30 разрастващи се страни могат да изпитат необятно публикуван апетит, а в 10 от тях повече от един милион души към този момент са на ръба на глада.

Според организацията има и позитивна страна. Проблемът може да бъде решен, в случай че Илон Мъск, един от най-богатите хора в света, подари 2 % от приходите си. Лошата вест е, че предприемачът се съмнява, че Организацията на обединените народи ще похарчи парите му по подобаващ метод.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР