От туристическия бранш настояват за отмяна на мерките за влизане

...
От туристическия бранш настояват за отмяна на мерките за влизане
Коментари Харесай

Туризмът иска отпадане на COVID ограниченията за влизане в страната

От туристическия отрасъл упорстват за анулация на ограниченията за влизане в страната. Според Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма, сегашните ограничавания се отразяват негативно.

" На нас ни е нужен небосвод за чартърните полети. Те са обезпокоени от представянето на такива документи. Важно е туристите да знаят, че нямат разнообразни ограничавания от тези в техните страни ", счита той. И добавя, че бежанците избират да имат непрекъснати жилища, а не да останат в хотели.

По думите му като цяло цените се резервират като предходната година, чака се единствено нарастване от 11-17%, обвързвано с инфлацията, само че няма да е фрапантно. " Ще имаме понижаване на услугата.  Около 5% са туристите от Украйна и Русия, само че чакаме мощно записване от прилежащите ни страни. Имаме чартърни поръчки от Англия, Германия, Чехия, Ирландия, Полша и Унгария. Няма отвод от записвания и връщане на депозити. Има понижаване на записванията, само че това е обикновено ", акцентира Драганов. 

Според него Данък добавена стойност 9% би трябвало да бъде удължена до края на 2023 година, а мярката за поддръжка на сектора до края на тази година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР