От туристическия бранш и Сдружението на заведенията се обявиха срещу

...
От туристическия бранш и Сдружението на заведенията се обявиха срещу
Коментари Харесай

Браншът не иска Зарица Динкова за министър на туризма

От туристическия отрасъл и Сдружението на заведенията се оповестиха против кандидатурата на Зарица Динкова за министър на туризма. В отворено писмо, адресирано до Николай Денков, Мария Габриел и водачите на партиите в Народното събрание, които излъчиха държавно управление, упорстват за среща и диалог за " намиране на верните решения ".
В писмото се показва, че против номинацията на Динкова са се оповестили Конфедерацията на българския туристически бизнес и Алиансът на туристическата промишленост в България. Те се аргументират с това, че няма по какъв начин да работят с човек, който няма експертиза в бранша. 
" До момента никой не ни чува. По тази причина още веднъж обществено настояваме за среща, на която да изложим причините и предложенията си ", се показва в писмото.
" Туристическият бизнес няма нищо срещу личността на Зарица Димкова и нейното кариерно развиване, само че тя е прекомерно надалеч от същината и наличието на туристическия бизнес. Особен е секторът " туризъм " и е единственият, който може да се възпроизведе 100% за една година. В този бизнес вземат участие доста хора. Затова желаеме да има специалист или човек, който да е обвързван с многоликия туристически бизнес ", сподели проф. Георги Рачев от Алианса на туристическата промишленост в България пред БНР. 
" Месеци наред тя няма да може да влезе в същината на този бизнес. Туризъм не се прави от през днешния ден за на следващия ден. Димкова може да стане и министър на защитата или на което и да е министерство. Но няма по какъв начин да стартира да се учи на туризъм ", добави Рачев.
Зарица Димкова е номинирана за министър на туризма в проектокабинета " Денков " от квотата на " Зелено придвижване ", част от " Демократична България ". Била е зам.-министър на външните работи в две служебни държавни управления, има опит като управител на огромни интернационалните планове, приключила е дипломация и интернационалните връзки. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР