От цялата политическа кариера на г-н Радев дотук връх Шипка

...
От цялата политическа кариера на г-н Радев дотук връх Шипка
Коментари Харесай

Емилия Милчева: Президентът Радев трябва да се конкурира на първо място с Възраждане на терена на национал-патриотизма и популизма

”От цялата политическа кариера на господин Радев дотук връх Шипка е негов обичан подиум. На този терен – национално-патриотичния и популистки – има много огромна конкуренция. Президентът, каквото и да реши, би трябвало да се конкурира преди всичко с ”Възраждане ”, с които все още имат сходни послания. ”

Това съобщи пред БНР журналистът Емилия Милчева във връзка на нарасналото напрежение сред президента и ръководещото болшинство след изказванията на президента на тържествата за годишнината от Шипченската епопея.

Милчева откри в словото на Радев на Шипка " известно подстрекаване към бунт " поради посланието му за " алената линия на нашето самообладание " и изрази мнение, че се разчита поръчка за от дълго време предричания политически план на президента предвид на използвания от него израз " национално придвижване ".

До момента нито един от предходните президенти не е успявал с политическите си планове, означи журналистът. По думите й обаче в този момент конюнктурата е по-различна

Според нея здравословно за демокрацията е президентът да не е склонен с ръководещите и да задава неуместни въпроси, които те не биха желали да чуват. Същевременно тя счита, че е налице " малко истеризирана обстановка към паметниците и празниците ".

" Въпросът е какъв брой близо са до действителните проблеми на хората. Преместването или разрушаването на Паметника на руската войска е символен акт, само че всичко останало е обвързвано с действителните потребности на хората, с техните страхове ", уточни журналистът.

" Службите и основният секретар на Министерство на вътрешните работи дължат отговори на обществото по отношение на убийството на Алексей Петров. Необходим е анализ на активността на службите досега. Те имат нови задания, свързани с кърваво-червената линия, прокарана от войната в Украйна ", добави Милчева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР