От Централната избирателна комисия не установили нарушения от страна на

...
От Централната избирателна комисия не установили нарушения от страна на
Коментари Харесай

ЦИК не открила нарушения от страна на Борисов в предизборната кампания

От Централната изборна комисия не открили нарушавания от страна на премиера Бойко Борисов по отношение на предизборната акция и сигналът против него е оставен за сведение. Това съобщи представителят на комисията Александър Андреев пред публицисти, откакто управлението ѝ се срещна с президента Румен Радев.

Преди няколко дни Българска социалистическа партия внесе тъжби до комисията и Съюза за електронни медии за потреблението на държавен запас за водене на предизборна акция по отношение на обществените изяви на Борисов. Първият е поради спор на ползи от страна на министър-председателя, а вторият - че медиите отразявали предизборната му акция, без това да е упоменато. От левицата даже настояха той да излезе в отпуск до евровота.

Последва сходно обвиняване към него и от президента, който съобщи, че не е редно акция да се прави с държавни пари.

Борисов изрично отхвърли, като на собствен ред упрекна президента Радев в същото и прикани ЦИК да ревизира дали президентът пропагандира за Българска социалистическа партия.

"Не карайте ЦИК да влиза в какъвто и да било спор сред институциите. Беше прегледан сигнал, който постъпи по отношение на нарушаване на акцията от страна на премиера. ЦИК не откри нарушавания и той остана за сведение ", разяснява Андреев.

Той посочи, че досега от ГЕРБ не е постъпвал сигнал за президента. Ако постъпи подобен, той ще бъде докладван и ЦИК ще се произнесе, увери представителят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР