От Централната гара в София днес отпътува уникален по рода

...
От Централната гара в София днес отпътува уникален по рода
Коментари Харесай

Уникално изрисуван локомотив потегли от Централна жп гара

От Централната гара в София през днешния ден отпътува неповторим по рода си напълно изрисуван локомотив, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Машината отпътува с бързия трен № 8613 от София за Бургас, след което ще бъде включвана в съставите на разнообразни композиции, които пътуват в страната. Проектът е новаторска концепция с обръщение към графит артистите, че следеното изобразяване може да има хубав краен резултат.

Своеобразното произведение на изкуството се осъществя от небезизвестния стрийт арт художник Станислав Трифонов – Nasimo и е част от маркетинговата тактика на сдружението за отдаване на площи с рекламна цел. Художествената промяна на локомотива е единствена по рода си, като в изображенията е направена отпратка към няколко съществени национални признака.

"Идеята за този трен се роди в главата на шефа на БДЖ. Получих покана от тях да изрисувам локомотива и съм им доста признателен ", разкри самият Станислав Трифонов – Nasimo. "Имах независимост да направя каквото желая, просто трябваше да включа някои от знаците на БДЖ. Избрах да обрисувам женската и мъжката сила, които да вървят в един коловоз. От едната страна е мъжката, а от другата е женската. Използвах метафората за силата на локомотива и силата на лъва, тъй като считам, че всеки един от нас носи тази мощ вътре в себе си и има този капацитет. Сам нарисувах всичко и ми лиши 10 дни. Тук има доста специфичност при рисуването и не беше от най-лесните ми планове, само че аз обичам провокациите. Нямам визия дали концепция ще продължи да се реализира. Може да се даде поле за изява и на други актьори, както и да се прави реклама по този метод. Мисля, че от дълго време е завършена тематиката, че графитите не са вандализъм, а изкуство ", сподели още той пред репортерите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР