От цената на хляба зависи изобщо как се справяме с

...
От цената на хляба зависи изобщо как се справяме с
Коментари Харесай

Радев: Цената на хляба показва как се справяме с кризата

От цената на хляба зависи въобще по какъв начин се оправяме с икономическата и енергийната рецесия, това съобщи президентът Румен Радев, който е на посещаване в индустриална база за самун в Добрич.

Той прикани държавното управление незабавно да прегледа казуса с хлебопроизводството и да се вземат неотложо ограничения, свързани освен с директна финансова помощ, само че и със справяне със сивата стопанска система и повишен надзор.

"Виждате, че дебатът и решенията за диференцирани ставки на Данък добавена стойност към този момент изостава. Не желая изобщо да влизам в периметъра на решения на държавното управление, това е техен ангажимент и отговорност, само че моят апел е държавното управление и Народното събрание да се вслушат в хората, които създават хляба, тъй като диференцирана ставка 9% Данък добавена стойност единствено върху хляба е стратегическо решение, може да докара и до изсветляване на производството, до ефикасна битка със сивата стопанска система. Може да се намерения и за разширение на обхвана на ограниченията 60 на 40, тъй че по-големи предприятия също да могат да се вързползват от тази мярка ", уточни президентът, представен от

По думите му е сериозно значимо държавното управление да построи добър разговор по тази тематика с огромните търговски вериги и да има отбрана на българския производител.

Президентът прикани за повсеместен спор за диференцирани ставки на Данък добавена стойност освен за обособени групи артикули, само че за промяна на данъчната система. "Така че да се обезпечи стопански растеж и условия за понижаване на големите неравенства в България. А също и да подсигурява стратегическите браншове да не съществуват на заеми ", уточни още Радев.

"Аз съм тук поради хляба на българите, тъй че считам, че той е от стратегическо значение. За българина цената на хляба е изключително сензитивна тематика, тъй като за нас хлябът не е просто стока, той е обвързван с полезностите и традициите ни ", добави той.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР