От третия път ще се получи. Това заяви политическия анализатор

...
От третия път ще се получи. Това заяви политическия анализатор
Коментари Харесай

Политолог: Да не се краде е основната политическа линия, която това мнозинство ще следва

От третия път ще се получи. Това съобщи политическия анализатор Слави Василев в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Според политолога Даниел Смилов би могло да има болшинство, което да направи смислени неща за страната. Предпоставките за това са положителни. Очертава се една постоянна основа.

Важното е, че към този момент имаме работещо Народно събрание. Още другата седмица ще се разбере дали болшинството желае да работи или не. Това съобщи политологът доцент Антоний Гълъбов.

„ Оформя се някакво болшинство. В Народното събрание се пробват да създадат нещо доста ускорено, само че не би трябвало да се прибързва. Конституционната процедура може да накара политиците да вземат прибързани решения, което няма да е добре “, предизвести Смилов.

„ Начинът, по който бяха осъществени договарянията, демонстрира, че партиите имат друг метод. Разликата сред в този момент и предходните обединения е детайлността. Нека оставим политиците да довършат договарянията “, акцентира Василев.

„ Да не се краде е главната политическа линия, която това болшинство ще следва. Това е доста огромен плюс. Необходимостта от промяна е толкоз огромна, че и леви и десни могат да осъществят тези хрумвания “, счита политологът.

„ В Германия необятните обединения са използвани. Защо да не бъде по този начин и при нас. Защо би трябвало да се предвижда най-лошото? “, пита се Смилов.

„ По-важно е свикването на събранието, само че също и неотложният дневен ред на българските жители. В България има доста работа за извършване и то незабавно. Важното е да се гледа в една посока. В България има множествена рецесия “, предизвести доцент Гълъбов

„ Много по-важно е да се изчистят разминаванията по програмата и по-късно да се разясняват постовете “, акцентира Смилов.

Днес направи усещане младостта на депутатите. По този мотив анализаторите обявиха следното:

„ Големият въпрос е дали младостта кореспондира с опита. Живеем в едно ускорено общество, в което един надарен човек може да се потвърди рано “, посочи доцент Гълъбов

„ От триумфа на младия ръководител на Народно събрание зависи дали ще продължи смяната “, съобщи Василев.

Важно е да не станем очевидци на младостта и политическия инфантилизъм “, уточни доцент Антоний Гълъбов и посочи, че през последните 30 години все чува, че Преходът свършва във връзка поръчката за смяна.

„ В случая може да става въпрос за пропрезидентско болшинство, само че в това няма нищо неприятно, в случай че това е линията, която дефинират хората “, сподели още Василев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР