От този понеделник на училище се връщат учениците от пети

...
От този понеделник на училище се връщат учениците от пети
Коментари Харесай

Математик: На 1 март ще имаме между 1500 и 2500 заразени с COVID-19 на ден

От този понеделник на учебно заведение се връщат учениците от пети до 12-и клас в паралелки, които са единствени в съответния клас на учебното заведение. Освен връщането в клас на учениците в дребните обитаеми места, министър председателят Борисов разгласи, че заведенията за хранене ще бъдат отворени на 1 март. Той се аргументира с ниската заболеваемост в страната по отношение на останалите страни в Европа и изрази вяра, че до 1 март третата вълна от епидемията ще е минала. Възможно ли е третата вълна да завърши на 1 март, в " Тази заран " по bTV разяснява математикът Лъчезар Томов.

" Епидемията е инцидентен развой, има и ненулева, само че оскъдна възможност да премине, само че аз не залагам на това. Имаме към този момент английския вид на вируса в България. До 4 март множеството области ще бъдат в алено. На 1 март в алено ще бъдат всички области като се изключи Видин, Враца, Търговище и Добрич ", съобщи Томов.

" От 18 януари сме в експоненциален растеж, което значи, че доста постепенно, само че с такова число, по някое време ще имаме доста огромен брой инфектирани. Прогнозата ми за 1 март е сред 1 500 и 2 500 инфектирани, само че тя не включва вероятните развития в този момент ", сподели математикът.

Според Томов се е избързало с връщането на учениците в клас. Ученият счита, че рискът от разпространяване не се ръководи на национално равнище, въпреки да се взимат ограничения на локално.

Дали ще има растеж, в случай че бъдат отворени заведенията, зависи от това какъв брой хора ще ги посещават, счита Томов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР