От това, което той каза, разбираме, че е имало поне

...
От това, което той каза, разбираме, че е имало поне
Коментари Харесай

Адв. Петрова очаква дела и наказания за незаконните трансплантации

От това, което той сподели, разбираме, че е имало най-малко трима индивида, които са били по-подходящи от този, на който е осъществена трансплантацията. Това разяснява юрист Мария Петрова.

Сега пациентите, които не са били оперирани, а са имали повече точки, могат да да търсят отговорност от страната, уточни тя пред Нова телевизия.

Всички хора, взели участие в тези трансплантации са работили в по този начин наречената проведена незаконна група, тъй като никой не може да ме убеди, че това е непостоянен, индивидуален случай. Още повече, че нямам доверие тези документи толкоз бързо да могат преправени без знанието и карт бланша на всички контролни органи, в това число и на чиновници в Министерство на здравеопазването, разяснява Петрова.

Питам къде е прокуратурата и в частност профилираната прокуратура в тези противозаконни трансплантации, в случай че в действителност са се правили от 2019 година насам, разяснява тя.

Сега следва всичко това, което изнесе министъра да се потвърди и всички забъркани лица да си понесат наказателната отговорност. Трябва да се види работили ли са като проведена незаконна група. Ако товав не се случи, то тогава ние като общество би трябвало да се съмняваме освен в здравната, само че и в правосъдната система на България, безапелационна е Петрова.

Очаквам да видя обвинителни актове и каузи в съда. Едно е да приказваме за закононарушението, друго е да го потвърдим и да последват санкции, добави тя.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР