От Топлофикация-Перник разпространиха отворено писмо до властта по повод вчерашното

...
От Топлофикация-Перник разпространиха отворено писмо до властта по повод вчерашното
Коментари Харесай

Топлофикация-Перник: Парното и топлата вода в Перник са под въпрос

От " Топлофикация-Перник " разпространиха отворено писмо до властта във връзка вчерашното прекъсване на две от мощностите на централата, оповестиха от ТЕЦ-а.
" Обръщаме се към Парламента на Република България, Министерство на околната среда и водите, Министерство на енергетиката, Комисия за енергийно и водно контролиране, Община Перник и всички поданици на град Перник.
Във връзка с наложената на „ Топлофикация Перник “ АД безсрочна насилствена административна мярка от страна на Министерство на околната среда и водите, Ви уведомяваме, че „ Топлофикация Перник “ АД в качеството си на производител на електрическа и топлинна сила не може да подсигурява:
• Завършване на утвърдената ремонтна стратегия на Дружеството в избраните периоди
• Сигурността на доставките на главното гориво за застраховане на идния отоплителен сезон за неустановен интервал от време
• Доставките на битова гореща вода и топлинна сила във всички институции и в домовете на жителите на гр. Перник
„ Топлофикация Перник “ АД не е единственото индустриално дружество, функциониращо на територията на град Перник.
Считаме, че не е редно да се рискува сигурността на отоплението на град Перник за сметка на невъзможността на Министерство на околната среда и водите да решат зародилите в региона проблеми.
„ Топлофикация Перник “ АД ще потърси правата си по правосъден ред, в това число и против институциите, които са виновни за прекъсването на работата на оборудванията на Дружество! ", написа още в писмото на " Топлофикация-Перник ".
Припомняме, че Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) - Перник издаде насилствена административна мярка за прекъсване на активността на парогенератори 4 и 5 на „ Топлофикация - Перник “.
Мярката е наложена поради открито потребление на забранен тип гориво – биомаса, в нарушаване на издаденото сложно позволение на сдружението. Спирането ще бъде осъществено, като се прекрати подаването на горива към котлите за наложително извеждане от употреба. Срокът на деяние на мярката е до осъществяване на изискванията на настоящото сложно позволение.
Във връзка с предписание на основния прокурор на Република България Сотир Цацаров Министерство на околната среда и водите (МОСВ) предприе незабавни дейности за осъществяване на инспекции на място в „ Топлофикация – Перник “ АД, Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ ЕАД, „ Топлофикация – Сливен “ ЕАД и Топлоелектрическа централа „ Брикел “ ЕАД. Проверките се правят от командировани чиновници на Регионални инспекции по околната среда и водите, които са разнообразни от тези, на чиято територия се намират проверяваните сдружения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР