От тази вечер една от системите на граничните пунктове на

...
От тази вечер една от системите на граничните пунктове на
Коментари Харесай

Смяна на софтуер може да затрудни преминаването през граничните пунктове

От довечера една от системите на граничните пунктове на България ще премине на ръчен режим "поради осъществяване на механически процедури ". Това се схваща от известие на Агенция "Митници ", оповестено на уеб страницата й на 23 март.
Модулът "Пътни такси и позволителен режим " минава от автоматизирана работа на ръчен режим в интервала от 20:00 ч. на 8.04.2018 година до 08:00 ч. на 10.04.2018 година
За посочения интервал до привършване на техническите процедури обработката на пътни транспортни средства ще продължи, като ще се прави по спешна процедура (ръчна обработка). На всички пунктове за посочения интервал пътните и винетните такси ще бъдат плащани в брой. За интервала Агенция "Митници " ще подсигури в допълнение чиновници на всички трасета за ръчна обработка на товарните коли при надзор на пътните такси и разрешителния режим, твърди ведомството.
Оттам се извиняват за породеното стеснение, което може да докара до колони чакащи коли и надлежно изгубено време за преминаващите границите на страната.
Техническите процедури са свързани с миграция на база данни към нов сървър с по-добри параметри и са част от осъществяване на действия по Проект 8.2.1 "Предоставяне на експертиза за понижаване на натовареността въз основата данни на модул ПТРР ", се добавя в известието. Цялостното осъществяване на плана, който включвал и други действия, ще докара до ускорение на обработката на транспортни средства при надзор на пътните такси и разрешителния режим, показва организацията в известието си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР