От тази седмица Българската федерация по тенис започна провеждането на

...
От тази седмица Българската федерация по тенис започна провеждането на
Коментари Харесай

БФ Тенис започна провеждането на лагери с грижа за най-младите талант

От тази седмица Българската федерация по тенис стартира провеждането на тенис лагери за подготовка на най-младите ни тенис очаквания. Приоритет на БФТ е да насочи вниманието си в интензивно подкрепяне на най-переспективните деца от ранните спортни възрасти, като чрез директна връзка с клубовете и персоналните треньори, се цели повишение на продуктивността.

Планира се осъществяване на лагери на БНТЦ целогодишно, като ще бъдат подбирани оптимално огромен брой състезатели, с цел да се покачва и конкурентната среда. Това ще подкрепи и клубовете, за които това е добра опция да обменят опит с други треньори и експертите от спортния отдел на БФТ. До края на зимния сезон ще бъдат проведени поще сходни лагери. Основната концепция на БФТ е да отделя от ден на ден внимание на по-малките възрасти сред 9 и 11 години, с изключение на регулярните възрасти 12, 14, 16 и 18 години при подрастващите.

От 18 до 22 януари въз основата на БНТЦ се организира лагер за деца родени през 2011 и 2010 година (10 и 11-годишни). Следващата седмица пък ще вземат участие деца до 9-годишна възраст.

От страна на треньорите от БФТ в лагера вземат участие Биляна Павлова, Велиан Бакалов и Даниел Ангелов. Гост треньори са Мартин Захариев и Бранко Аврамовски, като всекидневно се организират 2-часови тенис сесии. Със препоръки към най-малките ще се включи и Теодор Бачев.

Тренировките съдържат насърчаване на тактически и механически съставни елементи, разнообразни типове извършения с панер и жива топка, както и детайл на състезание и работа в екип.

В лагера вземат участие младите гении Владимир Цонков, Пламен Колев, Мартин Иванов, Георги Георгиев, Димитър Топчийски, Дамян Аврамовски, Самуил Милков, Даниел Стоянов, Евгения Стоянова, Кристина Кънева, Радина Средкова и Лара Борисова.

В лагера се включи и лидерката в европейската класация до 14 година Йоана Константинова, която игра с дребните тенисисти.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР