От тази година доставчиците на платено онлайн съдържание започнаха да

...
От тази година доставчиците на платено онлайн съдържание започнаха да
Коментари Харесай

Свободата да не пропускаш мач, докато пътуваш в ЕС

От тази година доставчиците на платено онлайн наличие започнаха да дават идентични услуги в границите на Европейския съюз след влизането в действие на Регламента за трансграничната преносимост. Така потребителите и клиенти на обособените стрийминг услуги получават достъп до наличие, за което са абонирани, на всички места в границите на Европейски Съюз без спомагателни разноски.

Преносимостта на цифрово наличие има за цел да даде по-голяма независимост на потребителите.

Когато пътуват, клиентите на платени услуги за онлайн наличие и на включени в обсега безвъзмездни услуги за онлайн наличие

имат същия достъп до тези услуги, както в своята страна членка.

Това значи, че в границите на краткотрайно посещаване и за избран интервал от време, през който се намира в другата страна в Европейски Съюз, потребителят има достъп до същото наличие на същия брой устройства и със същите функционалности.

Така да вземем за пример почитателите на спорта могат да гледат мач на плажа в Гърция или да проследят следващото футболно дерби, до момента в който съпровождат половинката си на сантиментална екскурзия в Италия, стига да са се абонирали за мобилната платформа PLAY DIEMA XTRA.

Промяната е следващата стъпка в развиването на цифровия обединен пазар на Европейски Съюз след анулацията на роуминг таксите.

По данни на Европейската комисия жителите в 28-те страни членки са нараснали разноските си за онлайн стрийминг услуги с 113% сред 2010 година и 2014 година, а броят на хората, които употребяват такива артикули са нарастнали с 56% единствено в границите на 2014 – 2015 година

Освен това е изчислено, че най-малко 29 млн. жители на Европейски Съюз ще могат да се възползват от новата регулация за междуграничната преносимост на онлайн наличие.

Очаква се те да се усилят повече от два пъти до 72 млн. души към 2020 година

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР