От тази година до края на 2020 г. с общите

...
От тази година до края на 2020 г. с общите
Коментари Харесай

Китай въвежда всестранно нова система за стажантите и чираците в предприятията

От тази година до края на 2020 година с общите старания на държавното управление, предприятията, просветителните институции и трудещите се, ще бъдат подготвени над 500 хиляди стажанти и чираци, от 2021 година и нататък се чака още толкоз да минават образование в компании годишно.

Това стана ясно от оповестено от Китайското министерство на човешките запаси и общественото обезпечаване и Министерството на търговията проектопредложение за въвеждане на нова система за упражняване на стаж, предава bulgarian.cri.cn.

Участващите в образованието би трябвало да са подписали най-малко едногодишен контракт с предприятията или такива, които се трансферират на ново работно място. Предприятията ще дефинират учащите се съгласно действителното произвеждане. Целевите стажанти и чираци са основно механически служащи от междинен и висок клас, отговарящи на потребностите на предприятията. Срокът на образование е 1-2 години, както и 3 години при специфични условия.

Според информация на заместител министъра на човешките запаси и общественото обезпечаване Тан Тао, наличието на образованието включва професионални познания, оперативни умения, безвредно произвеждане и професионализъм.

„ Обучението е проведено съгласно търсенето и условията на предприятията по отношение на професионалните умения. Изграждането на новата система за чираци може да насърчи заетостта, да увеличи професионалните умения. Целта на плана е да се подсигурява качеството и успеваемостта на работата. "

В проектопредложението се показва, че предприятията би трябвало да избират отлични майстори за възпитатели, учащите институти би трябвало да се ангажират с обезпечаването на квалифицирани преподаватели. Това значи, че ще се прави взаимно образование от предприятията и университетите. Въз основа на производството на предприятията, ще се вкара система за гъвкаво преподаване и оценяване, като се предизвиква и поддържа образованието на чираците в свободното време.

„ В предишното в предприятията чираците бяха обучавани от майстори. С новата система с изключение на тях, ще има и академични преподаватели. Това е от изгода за комплексното образование на служащите със познания, умения и нововъведения. "

Освен това в предлагането се изисква и рационализиране на системата за вложение в образованието.

В периода на образованието, предприятията би трябвало да отпускат заплата на учащите се служащи съгласно Закона за труда и възнаграждението не може да е по-ниско от минималния стандарт в предприятията. Междувременно, ще се усъвършенства и политиката за финансови дотации, чийто стандарт ще се дефинира взаимно от локалните ведомства на човешките запаси и общественото обезпечаване с провинциалните финансови ведомства. Субсидиите не би трябвало да бъдат по-ниски от 4000 юана на човек годишно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР