От свое име и от името на ръководството на Национален

...
От свое име и от името на ръководството на Национален
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Атаката срещу Делян Добрев ни връща във времената на сталинските чистки

От свое име и от името на управлението на Национален Фронт за Спасение на България приканвам съдружните сътрудници от ГЕРБ и Народното Събрание да отхвърлят оставката на Делян Добрев Делян Александров Добрев е роден в град Хасково. Той приключва висшето си... към профила. Тя е подадена под голям медиен напън и политически обвинявания, които все още лежат само върху клюки. Приемането на тази оставка ще легитимира политическите спекулации като норма за разпра и лов на вещици. Това написа във Facebook вицепремиерът и ръководител на НФСБ Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила.

"Работил съм с Делян Добрев в две парламентарни комисии и съм придобил усещания за него като един честен политик и специалист със задълбочени познания в енергетиката и стопанската система. Резултатите от неговата активност като министър и депутат също приказват сами за себе си – въвеждане на структурни ограничения за висока успеваемост на държавните политики в енергетиката и ограничение на корупцията. Именно той като министър постави основите на енергийните промени, които през днешния ден се ползват и с помощта на които стартира оздравяването на енергетиката. Зад днешната политическа офанзива стоят евентуално тъкмо засегнатите от тези структурни промени олигарси. Това са обстоятелствата. Що се отнася до спекулациите и политическите обвинявания, които не почиват на обстоятелства, а на внушения, то задоволително провали бяха нанесени с оставките на упрекнатите в роднински връзки с Делян Добрев, към чиято работа не бе насочен нито един укор ", декларира Симеонов.

"Всичко това ни връща във времената на сталинските чистки, когато цели фамилии изчезваха в лагерите, единствено поради връзките си с някой „ обезсърчителен “ или във времената на ранния социализъм в България, когато цели семейства бяха репресирани, заради връзка с някой „ зложелател на народа “. Как никой не зададе въпроса дали тези хора са експерти и са си правили работата, та чак тогава да им бъде дадена оценка и наложена глоба? Тази офанзива бе инициирана от една непривлекателна персона, почнала политическата си кариера от задната седалка на един мотор и влезнала в телевизионната публицистика през задната врата на партийната шуробаджанащина. Грешка. Псевдожурналистика, в която постоянно има единствено една „ истина “ и в никакъв случай две страни. Спрямо такива като нея, би трябвало да се ползва единствено и само законът в цялата му тежест, както постъпих, когато бе разпалена клеветническа акция по повод построяването на защитното преградно оборудване по границата с Турция. Призовавам Делян Добрев да употребява всички законови средства, с цел да изтрие петното на клеветите и накаже клеветниците. Неговата политическа кариера не би трябвало да бъде жертва на клеветническа акция. Управляващите през днешния ден партии доказахме, че не разпъваме чадър над политически лица при потвърдени обвинявания в аморално или нелегално държание. И това е един нов модел на политика през последните десетилетия, който не е присъщ за Българска социалистическа партия. Казусът „ Добрев “, обаче, е радикално друг, защото става въпрос за недоказани обвинявания. Апелирам към управлението на ГЕРБ за повече здрав разсъдък, а към Делян Добрев за повече кураж, отговорност и издръжливост ", написа още Валери Симеонов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР