От свинефермата край русенското село Голямо Враново отказват да започнат

...
От свинефермата край русенското село Голямо Враново отказват да започнат
Коментари Харесай

Свинекомплекс в Русенско отказва да умъртвява животни

От свинефермата край русенското село Голямо Враново отхвърлят да стартират умъртвяване на прасетата. В петък проба от свинекомплекса сподели съществуване на вируса на африканската чума при едно животно. Собствениците на комплекса обаче не са сигурни и желаят удостоверение от още проби. Дотогава няма да пристъпят към заличаване на над 25-е хиляди свине, които се отглеждат там.
Това е първи случай на отвод от страна на притежатели на свинеферма да се съобразят с разпорежданията на Агенцията по храните.
„ Искам още проби, с цел да се обясни дали има разпространяване на вируса в други категории животни. Тези животни, при които беше установен вируса, са изолирани и приготвени за евтаназия. При нас до момента няма умрели животни”, съобщи доктор Димитрова, представител на свинекомплекса в Голямо Враново.
„ Имаме към този момент изрично позитивен резултат. Заболяването е хванато рано”, съобщи доктор Цвятко Александров, зам.-изпълнителен шеф на БАБХ. По думите му спомагателните проби могат да се вземат, с цел да се види по какъв начин се развива болестта в свинекомплекса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР