От Световната здравна организация заявиха, че не всички, които са

...
От Световната здравна организация заявиха, че не всички, които са
Коментари Харесай

СЗО призна: Възможно е повторно заразяване с коронавирус

От Световната здравна организация обявиха, че не всички, които са преболедували инфекцията с новия ковид, имат антитела, с които да се преборят с вероятно наново заразяване. Пораждат се опасения, че пациентите може да не развиват имунитет, откакто оздравеят от COVID-19, съобщи CNBC.

" По отношение на възобновяване и повторното възпаление, считам, че нямаме отговори. Това е незнайно ", уточни доктор Майк Райън, изпълнителен шеф на програмата за изключителни обстановки на СЗО, на конференция в централата на организацията в Женева. Предварително изследване върху пациенти в Шанхай е открило, че при някои от тях не се открива имунна реакция с антитела, до момента в който при други тя е доста мощна, разяснява доктор Мария ван Керкхове, водещ академик по COVID-19 в СЗО.

" Отделен въпрос е дали пациентите, които са посочили мощна реакция с антитела, са ваксинирани против наново заразяване ", добави тя. Д-р Райън означи, че има въпроси по това дали вирусът може да се задейства още веднъж, откакто пациентът се е възстановил и тестванията му за COVID-19 са негативни, съобщи News.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР