От страх ГЕРБ уби законодателната способност да се намерят ефективни

...
От страх ГЕРБ уби законодателната способност да се намерят ефективни
Коментари Харесай

Румен Петков с яростни критики към ГЕРБ

От боязън ГЕРБ умъртви законодателната дарба да се намерят ефикасни стъпки, които да разрешат на изпълнителната власт разпореждания в полза на българските жители. Това сподели за обзорното предаване „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ ръководителят на политическа партия АБВ Румен Петков. Той изясни, че писането на закони „ на коляно “ и на парче задълбочават хаоса.

„ За страдание от тук нататък опциите са прекомерно малко. Въпрос на дни е да се гласоподават от Европарламента 2,5 милиарда лева, които да бъдат адресирани към българската стопанска система. Имаме опция да намерим решение и в нашия бюджет, само че продължаваме да сме очевидци на безотговорни и нескопосани държавни поръчки. Толкова ли е мъчно да се спрат тези публични поръчки? Да се каже „ стоп “ – това е запаса за поддръжка на българския бизнес и за обществената поддръжка на българските жители. И не на последно място са безумните разходи в региона на защитата “, разяснява той.

Румен Петков сподели още, че в случай че през днешния ден някой български жител тръгне да пази правата си отвън страната, той ще осъди страната. Според водачът на АБВ ветото на президента е вярно, само че поддаването на популизма обслужва страха и чувството за обърканост, както и неспособността на родните институции да предложат решения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР