От сто проектни предложения за подобряване на обществената среда и

...
От сто проектни предложения за подобряване на обществената среда и
Коментари Харесай

Само един проект от Пловдив кандидатства за финансиране по „Красива България“

От 100 планови оферти за възстановяване на публичната среда и обществената инфраструктура по стратегия „ Красива България “ (ПКБ) единствено един е подаден от Пловдив, демонстрира публична информация на Министерството на труда и обществената политика (МТСП), изпратена до Дарик радио. Той е на обща стойност близо 150 000 лева и е за ремонт на два корпуса на Професионалната гимназия по превоз „ Гоце Делчев “.

От общините в региона за средства по програмата са кандидатствали общо 7 плана, като два са от Асеновград - за обезпечаване на налична среда в учебно заведение „ Св. Княз Борис I “ и за възобновяване на постройка на ПГ „ Св. Патриарх Евтимий “. Пари по програмата чакат и от професионалната гимназия по железопътен превоз в Карлово, читалище в община Калояново и за общински здания в Садово и Стамболийски.

От областите Пазарджик и Стара Загора плановите оферти по „ Красива България “ са 5, от Смолян и Хасково - по едно. Най-големите планове от Кърджали са за главен ремонт на детска градина в с. Пряпорец, община Черноочене - за близо 500 000 лева и за общинската администрация в Ардино - над 300 800 лева

Общо 81 общини от цялата страна са подали свои планове в тазгодишната акция, като програмата дава опция за възстановяване на публичната среда и обществената инфраструктура в обитаемоте места. Проектите са на обща стойност близо 22 млн. лева, като те към момента са в развой на инспекция за допустимост и оценка, прецизират от министерството.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР