От срещата на върха в рамките на инициативата Отворени Балкани

...
От срещата на върха в рамките на инициативата Отворени Балкани
Коментари Харесай

Еврокомисарят по разширяването: РСМ трябва да успее по пътя към ЕС през юни

От срещата на върха в границите на самодейността „ Отворени Балкани ” еврокомисарят по разширението Оливер Вархей отпътува за София, с цел да работи за намиране на решение „ стига да има и минимален късмет ”, разгласи той в изявление за македонската телевизия Сител. 
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 440
На въпрос дали Северна Македония и Албания могат да бъдат разграничени по европейския път, в случай че през юни страната не получи дата за договаряния за участие в Европейски Съюз, Вархей отговори: Северна Македония би трябвало да успее по пътя към Европейски Съюз през юни. 

„ Докато има и минимален късмет, ще продължа да работя. Оттук отпътувам незабавно за София и ще продължа да работя за решение през юни. Работим доста тясно с френското председателство. Ние няма да оставим нито един непреобърнат камък, с цел да приключим това. Френското председателство е извънредно ангажирано и президентът Макрон персонално взима присъединяване. Мисля, че всички желаеме допустим и за двете страни резултат, с който да продължим напред и най-сетне да проведем първата междуправителствена конференция и процеса на присъединение на Северна Македония ”, сподели Вархей, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР